Дончев удари по Денков: Слаб премиер! Няма замах и не си контролира министрите

Дончев удари по Денков: Слаб премиер! Няма замах и не си контролира министрите
A A+ A++ A

„Ние не се готвим и няма да свалим това управление, рискът е то да се самосвали“. Това каза в предаването „Лица в лице“на bTV зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

„Това управление в момента няма приемлива алтернатива, ако има алтернатива, тя е по-лоша“, уточни той.

Според него Николай Денков не е силен премиер. „Един премиер, освен експертен замах, освен способност да ръководи хора, пари и системи, трябва да води, трябва да излъчва увереност, най-малкото относно собствените си министри, обясни зам.-председателят на ГЕРБ.

По думите му се създава неправилното впечатление, че някой отвън причинява кризите на кабинета „Денков“, а всъщност повечето кризи правителството си ги създава само.

Според Дончев при ротацията на премиерите – когато Мария Габриел замени на поста Николай Денков, трябва да се даде оценка на всеки един министър след анализ какво е свършил и какво не е свършил.

Относно обтегнатите отношения между партиите, които подкрепят правителството, той каза: „Дълбоко не вярвам в технологията всички да плеснат с ръце и да се прегърнат, в политиката трябва да има и критики, и различни гледни точки. Но не е необходимо всяко нещо да е обект на политическо истеризиране“.

#Томислав Дончев #Томислав Дончев - ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници