Венета Петкова оглави шаха у нас

Венета Петкова оглави шаха у нас

pixabay

A A+ A++ A

Доц. д-р Венета Петкова беше избрана за президент на Българската федерация по шахмат 2022, съобщиха от федерацията.

Това се случи по време на проведеното в сряда в Плевен изборно общо събрание. На него присъстваха представители на 41 от общо 65 спортни клуба, които са членове на БФШ 2022.

Първото гласувано решение бе да се приеме оставката на досегашното ръководство, оглавявано от бившия депутат Васил Антонов. Освен това бе намален и броят на членовете на управителния съвет на трима.

За трите позиции имаше четири кандидатури - на доц. д-р Венета Петкова (вицепрезидент на Европейската федерация „Спорт за всички"), на Симеон Винчев - бизнесмен, на Христо Митков - адвокат и на Атанас Куртенков - председател на спортен клуб по шахмат.

След проведената процедура по гласуване доц. д-р Венета Петкова, Симеон Винчев и Христо Митков бяха избрани за членове на управителния съвет. Атанас Куртенков не получи необходимите гласове по неговата номинация.

За председател на управителния съвет и на шахматната федерация беше избрана доц. д-р. Венета Петкова.

"Новото ръководство на Българска федерация по шахмат 2022 ще работи в тясно сътрудничество с Международната федерация по шахмат по въпросите на българския шахмат", заявиха от федерацията в съобщението си до медиите.

#шах

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници