Диана Димитрова за Вергов: С този човек няма да сключа споразумение по никакъв начин

Диана Димитрова за Вергов: С този човек няма да сключа споразумение по никакъв начин

Стоп кадър/Фокус

A A+ A++ A

Аз споразумение с този човек по никакъв начин няма да сключа. Мисля че темата е прекалено болезнена за етапа, в който нашата страна се намира и това е моето категорично решение, делото се отлага. Това каза актрисата Диана Димитрова след предложението на Софийски районен съд за сключване на споразумение, предаде репортер на "Фокус".

Делото бе насрочено за 22 февруари 2024 година от 14:30 часа.

Припомняме, че актьорът Юлиан Вергов заведе дело за обида срещу актрисата, но днес в съдебната зала Вергов не присъстваше. Вместо това актьорът бе представляван от адв. Лелчева.

Самата Димитрова заяви, че присъствието й днес е знак на съпричастност към всички жени в подобни ситуации в България: "Явих се днес, защото не се явявам само от свое име. Днес съм представител и на всички жени България, които са допуснали моята грешка - да мълчат. За тези, които не са говорили, когато е трябвало."

"Държа да отбележа, че може би за голяма част от хората не е ясно, но това дело не е свързано с упражняване на насилие върху мен, а е свързано с Facebook статус, който аз написах лично в профила си, след като прочетох изявлението на Юлиан Вергов. Частта с издевателството над дъщеря му беше моментът, в който моето здравословно състояние се влоши и се наложи да потърся медицинска помощ", сподели актрисата.

На въпрос защо актрисата не е предприела съдебни действие срещу Вергов, Димитрова отговори следното: "Аз искам да го предизвикам, ако се чувства невинен да заведе дело за набеждаване в престъпление, а не дело за обида заради Facebook статус. Аз се отказах. Търся правата си, защото на 28-и март осем колеги от сериала "Откраднат живот" събраха невероятна смелост и говориха. За мен битката тогава беше спечелена, защото стана ясно на цяла България, че се опитват да прикрият престъплението и насилието, което беше упражнено върху мен. Реших, че няма смисъл повече да разстройвам майка си и заради това не предприех действия."

#Диана Димитрова #Юлиан Вергов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници