Цялата страна ще бъде обхваната от валежи, на места значителни

Цялата страна ще бъде обхваната от валежи, на места значителни
A A+ A++ A

Атмосферното налягане ще се повишава и ще е значително по-високо от средното за месеца.

Днес валежите ще продължат и ще обхванат цялата страна. На много места ще са значителни по количество. Още преди обяд в планинските райони и на отделни места в Североизточна България дъждът ще преминава в сняг, а до края на деня мокър сняг ще завали и на много места в останалата част от страната. Привечер ще започне да се образува снежна покривка. Вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще е умерен, в Източна България - временно силен. По планинските проходи и в Североизточна България ще има условия за виелици и навявания. Ще нахлува студен въздух и температурите ще се понижават, към 14 часа в по-голямата част от страната ще са между 1° и 4°; в София - около 2°, сочи прогнозата на НИМХ.

Над планините ще е облачно с валежи от сняг. Ще духа умерен, временно силен вятър от север-северозапад, който до края на деня ще се ориентира от североизток. Ще има условия за навявания и виелици. Ще нахлува студен въздух и през деня температурите рязко ще се понижат. Максимална температура на височина 1200 метра около 2°, на 2000 метра - около минус 1°.

Над Черноморието ще е облачно и дъждовно. Ще духа умерен, временно силен вятър от север-североизток. С него ще нахлува студен въздух и към 14 часа температурите ще са 4°-5°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 50 мин. и залязва в 16 ч. и 52 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 2 мин. Луната в София изгрява в 10 ч. и 30 мин. и залязва в 19 ч. и 19 мин. Фаза на луната: два след новолуние.

#времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници