Цирк! Възраждане с нов опит да отреже работата на парламента

Цирк! Възраждане с нов опит да отреже работата на парламента

стоп кадър

A A+ A++ A

Парламентарната група на "Възраждане" за пореден път се опитва да блокира заседанието на народното събрание. Още в 9:45, т.е. 15 минути преди началото на извънредното заседание днес, хората на Костадин Костадинов вече се бяха строили пред трибуната и продължиха да стоят там, докато Делян Добрев от ГЕРБ чете доклад.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова предложи народните представители да се изказват от място, залата гласува "за".

Три конкретни искания обявиха от "Възраждане". Те са били представени и на председателски съвет в четвъртък. Първото е да се спре демонтажът на Паметника на Съветската армия, макар че от него не остана почти нищо. Второто е национален референдум по въпроса, а третото - оставка на областната управителка на столицата Вяра Тодева.

Цвета Рангелова от "Възраждане" обяви, че партията й съзнава, че блокира работата на парламента, но случващото се през последната година не е нормално. И изреди: ежедневно нарушаване на правилника за работата на Народното събрание, на законите и Конституцията, вкарване на извънредни точки без доклади и др.

#"Възраждане"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници