Масовият убиец от Чехия бил тих и незабележим, пишел на руски че мрази живота

Масовият убиец от Чехия бил тих и незабележим, пишел на руски че мрази живота
A A+ A++ A

Чехия обяви национален траур, след като въоръжен студент отне живота на най-малко 14 души в университета в Прага. Ранените при нападението са 24-ма, а мъжът е заподозрян и за друго престъпление – часове преди стрелбата баща му е бил намерен мъртъв в родното му село. Полицията предполага, че извършителят е бил вдъхновен от стрелбата в руско училище по-рано този месец. Темата коментира Евгения Бернщайн, която е на място в Прага.

Новата информация е, че са загинали 14 души, а ранените са 25, каза тя. По нейни думи 10 от тях са в тежко състояние.

Полицията работи по версията, че убиецът е застрелял и млад баща с бебе на 2 месеца. Случаят е от преди седмица, а телата са открити в гора близо до Прага.

Името на нападателя вече е известно, той е 24 годишен студент по история във философския факултет на Карловия университет, посочи Бернщайн. Тя разказа, че той е защитил магистърска степен с дипломна работа за историята на Полша, за което е получил и награда, а към момента на убийствата е следвал магистратура. „Тих, незабележим човек, няма данни да е имал проблеми със семейството си“, допълни тя. По нейни думи е известно, че убиецът законно е притежавал оръжия. „Той е влязъл в университета с голяма черна чанта, пълна с оръжия. Пушката е дълга, с оптичен мерник, скъпа и професионална. Не е лесно човек да се сдобие с такава, трябва специално разрешение“, допълни Бернщайн. Тя посочи, че убиецът е действал сам и е планирал престъплението от много време.

„В Telegram той предупреждава от известно време, че мрази живота, искал е да се самоубие, да извърши някакво подобно зверство. Пишел е на руски език. Постовете му дълго време не са били публични. Преди да извърши престъплението ги е направил публични“, обясни Бернщайн.

Тя допълни, че полицията води разследване и в социалните мрежи, тъй като там има публикации в подкрепа на убиеца, пише "Нова".

„Говори се, че явно е имал сериозни душевни проблеми и социопатичен характер, но няма подробности“, каза Бернщайн. Тя допълни, че няма информация да е имало индикации в живота му за подобни действия.

#Чехия #масов убиец

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници