Внимание! Това е най-опасното мезе

Внимание! Това е най-опасното мезе
A A+ A++ A

Какво не знаем за домата? Само малко хора знаят, че този зеленчук може да представлява истинска опасност за здравето в комбинация със силни алкохолни напитки, пише Блиц.

Многобройни експерименти са доказали, че пресните домати, комбинирани със силен алкохол и особено водка, често причиняват такова неприятно явление като метеоризъм. А това се дължи на множество органични киселини, които се намират в големи количества в този зеленчук.

Също така комбинация от домат и алкохол може да причини храносмилателни проблеми, което обикновено води до диария.

Но това, което ни изненадва е следното - продуктите получени от обработка на домати - сокове, пасти, кетчупи и сосове, не притежават толкова неприятно свойство. Не се наблюдават отрицателни ефекти при храносмилането, когато се приемат едновременно с алкохол.

Не трябва да използвате мариновани домати, които са били използвани при приготвянето на оцетна киселина. За организма комбинацията от оцетна киселина и алкохол е огромна тежест за бъбреците и черния дроб.

Доматеният сок и силният алкохол обаче са чудесна комбинация. Такова питие си струва да бъде на масата по време на всеки празник.

#домат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници