Нова година в планината: Какви са цените и предпочитанията на хората?

Нова година в планината: Какви са цените и предпочитанията на хората?
A A+ A++ A

Нова година в планината. Навсякъде в Банско се усеща, че Новата година е на два дни разстояние. Улиците са пълни, пистите също, ресторантите и те. И всеки крои планове. Най-често в тях влизат механите.

„На 31-ви ще бъдем в механа, с може би традиционна музика, храната също най-вероятно ще е такава. Предполагам ще изкараме приятно. Цената е около 160 лева някъде. От 100 до 200 лева са цените на кувертите зависи вече категориите и какво предлагат”, разказа турист пред Нова тв.

„Нормално, за такъв курортен град, все пак зимен, световно известен, така че нормално, предполагам че всеки който е дошъл, е останал доволен. А и виждаме, че много хора има”, добави друг турист избрал да посети Банско за празниците.

Костадин Мутафчиев, управител на механа заяви, че залагат на богато е меню за празника.

„Мисля, че тези които предлагат качествена услуга, лесно се пълнят по Нова година, така че нямаме притеснения. Кувертите са средно между 150 и 200 лв”, добави той.

За чужденците Банско продължава да е приятна, евтина и силно предпочитана дестинация.

„Дойдохме точно преди Коледа, и ще останем до 1 януари. В новогодишната нощ ще сме в хотел, обожаваме Банско, за трета година сме тук, Имаме апартамент тук и не плащаме за настаняване, но пък платихме за самолет, а билетите излязоха доста скъпо. В хотела новогодишната вечеря ще ни излезе по 60 лева на човек”, разказа туристка от Сърбия.

От община Банско обещават ефектно шоу навръх Нова година. Всички в курорта са поканени на площада.

#Нова година

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници