Михнева затворена в психиатрия!

Михнева затворена в психиатрия!

БНТ

A A+ A++ A

Популярната журналистка Маргарита Михнева е посрещнала Рождество Христово в психиатрията на Александровска болница след тежък нервен срив и отключване на параноидно биполярно разстройство. Тя е била въдворена по спешност на 22 декември и не е ясно докога ще е там. Най-вероятно ще остане още няколко седмици, докато състоянието й се подобри. Телефонът й е отнет и контакт с нея имат единствено най-близките й, научи „Уикенд”.

Смущаващата вест бе тиражирана първо от сайта „Афера”, а достоверността се потвърди от няколко източника на „Уикенд”. За това, че бившата му жена е в психиатрията, потвърди и някогашния съпруг на журналистката Петър Михнев, който е в лоши отношения с нея от години. „Да, има проблем с нея. Дъщеря ни си дойде, за да й помогне. Маргарита преживява труден момент. Все още е в болница, не знам докога ще е там”, лаконичен бе Петър Михнев, който преди години дори съдеше бившата си съпруга с настояване тя да спре да ползва фамилното му име, след като от години са разведени. В момента обаче той също помага за лечението й.

„За съжаление, това, че Михнева е вкарана принудително в лудницата от близките й, е вярно. Маргарита не е в добро състояние от няколко седмици, но в последните дни видимо се влоши. Държеше се абсолютно неадекватно и говореше тотално несвързани неща. Твърдеше, че я следят и искат да я ликвидират, дори подаде жалба в Прокуратурата, че се готви покушение над нея и посочи конкретни лица, които уж са я заплашвали. Беше като обладана от демон, хиперактивна на моменти, след това избухваше в плач, сменяше настроенията за секунди. Обадихме се на дъщеря й Неда, която от години живее в Швейцария, за да я уведомим, а тя също каза, че напоследък майка й звучала доста странно. Неда се уплаши за нея и незабавно се прибра. Така Маргарита бе приета в психиатричното отделение на Александровска болница точно преди Коледа. Тя е на тежки успокоителни и на стабилизиращи медикаменти, които да подобрят психическото й състояние. В момента й е забранено да общува с хора, изолирана е. Дано да се оправи!”, разказа пред „Уикенд” близка до легендарната журналистка.

Първите сигнали за случващото се с Маргарита Михнева дошли около 12 декември, когато тя започнала да пише на свои познати, че животът й е в опасност, а самата тя е била заплашвана с убийство. Като основен източник на заплахите към нея, Михнева посочила скандалния Тони Иванов – Парфюма и живеещата във Виена бизнесдама Ивана Денчева – Хюнгербюлер. По думите на Михнева Хюнгербюлер била дългогодишна любовница на Тони Парфюма, като по време на европейското му издирване от българската прокуратура, Иванов се укривал именно в апартамента на бизнесдамата в Мадрид, Испания.

Нека припомним, че Тони Иванов – Парфюма беше издирван от родната прокуратура по разследване за заговор „срещу държавата”, което пък започна в последните седмици от управлението на Иван Гешев в ролята му на главен прокурор. В него Парфюма и още няколко лица бяха обвинени, че с пари на убития в ЮАР Красимир Каменов – Къро са подготвяли заговор за дискредитацията на няколко висши прокурори и полицаи. В последствие Тони Парфюма се прибра в България, като след прекарани 24 часа в ареста, бе освободен под гаранция.

През последните няколко седмици пък Михнева упорито твърдяла пред свои познати, че бизнесдамата Ивана Денчева – Хюнгербюлер умишлено предоставила нейния личен телефонен номер на Парфюма, който от своя страна пък няколко пъти й се обаждал с директни заплахи за живота. Михнева дори разказвала пред свои близки, че Тони Иванов дошъл на домашния й адрес в София на ул. „Оборище”, като там в прав текст й заявил, че ще я „унищожи” и „ще счупи ръчичките на нея и на дъщеря й”.

В следствие на цялата тази история психичното състояние на Маргарита Михнева рязко се усложнило, като по този повод тя дори написала сигнал до Софийския градски прокурор Илиана Кирилова, в който в доста объркан текст, Михнева изложила своите страхове.

На 21 декември, когато подава сигнала до прокуратурата и е разпитвана от прокурор от Софийска градска прокуратура, журналистката се свърза по телефона и с редактор от „Уикенд”, за да го уведоми за това, че е заплашвана и в момента я разпитва прокурор. Тя дори изпрати сигнала, който е подала, на редакционната поща на вестника. В него Михнева алармира за организирана престъпна група в район „Оборище”, заплашваща я с убийство, в която влизали, цитираме: „Нено Димов, бивш министър на околната среда, Настимир Ананиев, сменил сума политически партии, сега в ПП, Васил Цолов, бивш кмет на район „Оборище“, Георги Кузмов, настоящ кмет на район „Оборище” и... отвсякъде наднича Лорер”.

„Предполагам че всичко идва от факта, че „Лукойл” е вече продаден на американците и изиграни останаха групата „Капитал”. За сведение, тази информация ми сподели лично моята приятелка Анелия Атанасова, бивша съпруга на генерал Атанас Атанасов. Благодарение на интригите на генерала, тя загуби българското си гражданство и днес работи за ЦРУ. Атанас Атанасов провокира бившата си жена Анелия Атанасова, за това, че той се изказа по телевизията, че се е грижил за децата в Америка. Анелия настояваше да направя интервю с нея за това, че децата не бива да бъдат замесвани и употребявани в политиката. Всички отказаха да публикуват това интервю”, пише още в хаотичния си сигнал до прокуратурата Михнева.

Близки на журналистката твърдят, че психическото й състояние се влошило вследствие на терапиите срещу рак. Тя се бори с второ онкологино заболяване и е категорична, че се чувства на ръба на силите си. Най-вероятно агресивното вливане на медикаменти е причинило психическия срив. Оказало се, че Маргарита има и критично ниски нива на витамин Б-12.


#Маргарита Михнева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници