Местят в Пловдив аутопсията на загиналия при гонката с ченгета в Стара Загора

Местят в Пловдив аутопсията на загиналия при гонката с ченгета в Стара Загора

Стоп кадър/НОВА

A A+ A++ A

"Тялото на баща ни било преместено от Съдебна медицина в Стара Загора при колегите им в Пловдив, където ще бъде направена аутопсията. Това ни съобщи лично днес директорът на ОДМВР в Стара Загора старши комисар Лазар Христов. Молим се хората там да бъдат честни, за да се разбере истинската причина за смъртта на баща ни". Това каза преди малко пред "24 часа" Борислава Пенева, дъщеря на загиналия при гонката с полицията в Стара Загора на 30 декември вечерта бивш борец Пламен Пенев, на 58 години. Тя и сестра й Ивелина, която се завърна след трагедията от Нидерландия, където живее, не вярват на версията, разпространена от полицията, че баща им е починал в резултат на катастрофа с полицейски автомобил, предизвикана от него при преследването му. Те са убедени, че след катастрофата той е бил жив, но е свален от колата насила и пребит на място до смърт от униформените. Определят това като умишлено убийство.

За да не бъде прикрит случая в Стара Загора и поради липса на доверие към местната власт от тяхна страна, те и адвокатът им Емануил Йорданов, бивш министър на правосъдието, са поискали аутопсията да бъде извършена в друг съдебен район.


По съвпадение, дежурен по празниците в Стара Загора, се оказа съдебният лекар д-р Теодор Стаматов, който първи обследва 18-годишната Дебора след нараняването й с макетен нож през лятото, а след неговото заключение съдът определи нанесената й телесна повреда като лека и първоначално пусна обвинения като извършител Георги Георгиев на свобода без никаква мярка за неотклонение. След това съдебно-медицинска експертиза на момичето бе направена също в Пловдив, а съдебният медик бе отстранен временно от работа. Сега той явно е върнат на работното си място, но близките на Пламен Пенев се отказаха официално както от неговите услуги, така и от услугите на колегите му от Стара Загора.

#Стара Загора

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници