Варненският кмет подхваща и приюта за кучета в Каменар

Варненският кмет подхваща и приюта за кучета в Каменар
A A+ A++ A

Кметът на Варна Благомир Коцев във Фейса:

Знам, че снимката ще е смущаваща за много от вас, за мен също е, но аз няма да крия истината. Защото както се отнасяме към животните, така се отнасяме и към хората. Варна не е това. И няма да допусна да бъде.

В следващите дни в приюта в Каменар предстоят конкретни мерки, ще има и кадрови промени. Служителите в приюта трябва да бъдат избрани по множество критерии и един от тях е отношението към животните. Те не трябва да приемат задълженията си като дежурна работа, а да я вършат съвестно. Казвам го и като стопанин на две кучета, които бяха бездомни и със семейството ми се грижим за тях. Затова съм приел решаването на проблема с приюта в с. Каменар като лична кауза.

Днес обясних пред журналисти след сесията на Общинския съвет, че ще търсим възможности за изграждането на нов приют за безстопанствени кучета. На този етап това е само идея, но ще заложим средства в следващите бюджети и ще търсим възможности за финансиране.

Трябва да има изцяло нова концепция как да изглежда един приют и той да е съобразен с европейските стандарти, това е мнението ми. Намирам за недопустимо животните да лежат на бетонни площадки, без слънчева светлина, очевидно недохранени, каквито снимки се споделят в социалните медии.

Категорично там ще бъдат въведени нови практики, включително и от чужбина. Имаме възможност да комуникираме с приюти и организации, които работят извън страната и прилагат най-добрите световни практики. Дадох за пример организации от Италия, с които вече сме в контакт.

Ще се придържаме към мерките в общинската наредба – залавяне на кучета, кастрация и връщане по места, каквато е и световната практика. В приюта трябва да бъдат задържани само кучетата, които могат да бъдат опасни, ако са оставени в градската среда. Тепърва ще има поредица от мерки в тази посока.

#Варна #Благомир Коцев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници