Мразовитото време, което ни очаква през следващата седмица, ще тества устойчивостта на доставките на природен газ в Европа

Мразовитото време, което ни очаква през следващата седмица, ще тества устойчивостта на доставките на природен газ в Европа
A A+ A++ A

След топла есен и по-меко начало на зимата, продължително застудяване ще обхване по-голямата част от Северозападна Европа по-късно тази седмица и ще продължи през по-голямата част от януари. По този начин ще изпита доставките на природен газ и енергийната инфраструктура в Европа.

Някои от страните с най-голямо потребление на газ - Германия, Обединеното кралство и Франция, ще усетят по-късно тази седмица температури под средните сезонни стойности, тъй като мразовитото време ще се установи в по-голямата част от Европа през по-голямата част от януари, според синоптиците, анкетирани от Bloomberg.

Северозападна Европа ще види температури под средните през следващата седмица и поне до 20 януари, според прогнозите.

Студеното време ще изпита енергийните системи и инфраструктурата на Европа, тъй като ще доведе до по-високо потребление на електроенергия и газ за отопление.

След като по-рано тази седмица бяха публикувани най-новите прогнози за времето за месец напред в Европа, цените на природния газ в Европа скочиха с 5% в сряда.

#газ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници