Атанас Чобанов: Има какво да бъде замазвано с лобистка дейност в САЩ

Атанас Чобанов: Има какво да бъде замазвано с лобистка дейност в САЩ
A A+ A++ A

Обяснението на "Продължаваме промяната" за наемането на лобисти от САЩ звучи постно, защото става дума за политическа партия, която усвоява държавна субсидия.

Това каза пред БНР журналистът Атанас Чобанов, главен редактор на сайта за разследваща журналистика Bird.bg, във връзка с публикация на сайта, на която от ПП отговориха със съобщение до медиите, че "целта на това сътрудничество е да представи положителните страни на България пред политическия елит на САЩ".

"Договорът е с дружеството "Manatos & Manatos" (M&M) и е от 20 декември 2023 г. Стойността му е 100 хил. долара, половината от които се плащат при договарянето, а останалите 50 хиляди - до 1-ви февруари. От българска страна е подписан от съпредседателя на партията Асен Василев, а от американска - от президента на “M&M” - Майк Манатос. Договорът изтича в края на февруари 2024 г година, ако не бъде преподписан. Защо само за два месеца? Не знам. Може би защото в началото на февруари е известната Молитвена закуска във Вашингтон, на която преди ходиха Цветан Цветанов и Иван Гешев, а сега, може би, ще отиде някой от ПП", обясни Атанас Чобанов.

Атанас Чобанов изказа мнение, че посолството на България в САЩ би трябвало да върши тази работа, а "защо го прави партията (ПП - б.р.) за мен е голямата загадка":

"Създава се подозрение, че не е за утвърждаване на нещо позитивно, а за замазване на нещо негативно, което ги касае. Едната от хипотезите е за дерогацията за руския петрол. ... Моята любима хипотеза е за изгонването на 70-те служители от руското посолство в България, което не беше съгласувано със съюзниците и така покрай сухото е изгоряло и мокрото. Т.е. двойните агенти на американците и британците са били изгонени и това не е било съгласувани с тях".

Според Чобанов "има какво да бъде замазвано с лобистка дейност в САЩ".

#Атанас Чобанов #лобизъм

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници