Поредна жестокост: Мъж влачи куче с колата си, задържаха го

Поредна жестокост:  Мъж влачи куче с колата си, задържаха го
A A+ A++ A

Само 5 дни след началото на годината, известните случаи с насилие над животни вече са три. Сигналът този път идва от Панагюрище, където мъж завърза и влачи куче с автомобила си. След обществена реакция в социалните мрежи и сигнали до 112, 33-годишният мъж е задържан. Кучето е настанено във ветеринарна клиника, предаде НОВА.

Кадрите бяха качени снощи във Facebook. Около 20 ч. вечерта свидетел на тази сцена става Стою Белчев. Показва записа и на Кристин Запрянова. "Обадих се веднага на 112, подадох сигнал. От 112 ми обясниха, че трябвало да се подаде сигнал на момента и вече нямало какво да се направи", каза Кристин Запрянова.

Полиция все пак прави проверка и стига до 33-годишният Искрен Тухчиев. "Беше установен собственикът на автомобила - млад мъж от Панагюрище. Той е и ползвателят, който всъщност е извършител на това престъпление, който на по-късен етап от вечерта беше установен и задържан за 24 ч. в районното управление. Беше направен и оглед на автомобила за доказателства за извършеното престъпно деяние", заяви Мирослав Стоянов, говорител на ОДМВР-Пазарджик.

Собственикът на колата днес не отговори на обажданията ни. В момента на записа шофьорът на автомобила не е бил сам, а с жена. "Неговата версия е, че той е видял кучето на центъра на Панагюрище с висящ синджир. Помислил, че е домашно и решил да го завърже за колата си, за да го откара до вкъщи и да го нахрани", добавя Запрянова.

Кучето успява да избяга, а доброволци и полиция започват да го търсят. След като то е открито е докарано в полицейското управление в Панагюрище. И вече е настанено във ветеринарна клиника. "Раните са обработени и сега е оставено на стационар", посочи Илиана Ангелова, Paw Пазарджик.

Има съмненията , че задържаният може да е собственик на кучето. "Снимки на неговия профил, с малко куче, това не е толкова малко, минало е време, предполагаме, че е същото куче", добави Ангелова.

А Кристин, която подава сигнала до полицията, само преди дни открива своето куче отровено.

"Когато го осинових имаше възможност да го дам за осиновяване в Германия. Ще съжалявам винаги, че не го дадох. Явно на българина това му е забавлението за Нова година - да хвърля отрови, да стреля, да коли и да беси", категорична бе Запрянова.


#куче #жестокост

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници