Зловещо! Лили вързана и ограбена в дома си от маскирани апаши! Крият случая!

Зловещо! Лили вързана и ограбена в дома си от маскирани апаши! Крият случая!

ФБ/Лили Иванова/Andrej Antonio Leca

A A+ A++ A

Зловещо криминално посегателство е преживяла Лили Иванова в собствения си дом преди няколко месеца. Естрадната икона е била ограбена в жилището си, а най-ужасяващото било, че крадците са нахълтали в апартамента й на столичната улица „Оборище” посред бял ден, докато звездата още е спала, пише „Уикенд” от хора от най-близкото й обкръжение.

Апашите са проникнали през вратата с модерно устройство, което отключило жилището за секунди. Те са започнали да тършуват в луксозния дом на Лили сутринта, докато тя още спи. Както е известно, певицата от десетилетия ляга към 3 часа след полунощ и се излежава до обяд в кревата.

Престъпниците нахълтали с маски в апартамента и завързали Лили, която била шокирана да види нашествениците. Устата й била залепена с тиксо, а един от нападателите спокойно й обяснил да не се съпротивлява, тъй като няма да й направят нищо лошо, ще вземат каквото им е необходимо, след което ще я развържат и ще си тръгнат. Попитали ошашавената звезда къде държи парите и ценностите си и след като не получили отговор, продължили да „обискират” апартамента с ръкавици.

В крайна сметка апашите намерили немалка сума пари, но така и не е ясно колко точно – според някои източници се касаело за над 100 000 лева, според други парите били значително повече, а трети твърдят, че са около 20 бона. Задигнали са и множество златни накити и бижута, някои от които изключително скъпи. Апашите не взели нито картини, нито икони или едри предмети.

Целият кошмар продължил не повече от 20 минути. Най-парадоксалното е, че след като направили удара, крадците старателно почистили следите си с дезинфектант, въпреки че били с маски и ръкавици, след което разсипали от раница, която носели със себе си, косми, вероятно събрани от фризьорски салони. Това се прави с цел да не бъдат засечени следи от тяхната ДНК.

След бруталната акция, Лили Иванова била развързана и апашите си тръгнали така необезпокоявано, както са и проникнали в апартамента на ул. „Оборище”. Шокираната звезда се окопитила след няколко минути и веднага позвънила на свои близки, които моментално извикали полиция.

След ужасяващото преживяване, Лили вдигнала много кръвното и се наложило да бъде повикан доктор. Певицата дори била настанена в болница, за да бъде под лекарско наблюдение няколко дни. След това отключила страхова невроза и до днес не успява напълно да се възстанови от преживения ужас.

Тъй като крадците намерили много бързо парите, Лили била убедена, че те са пратени в дома й от близък до нея човек, който е наясно с всичко около нея. Такова е било и мнението на полицаите, разследващи случая. Разпитани са най-близките хора до звездата, но все още няма конкретен заподозрян. По желание на изпълнителката на „Ветрове” и „Детелини”, случая е засекретен и не е оповестен в криминалната хроника. По дръзкото посегателство работи СДВР. Мнението на полицаите е, че акцията е дело на някои от най-изпечените и дръзки крадци в София, тъй като всичко било извършено много професионално, а престъпниците били добре подготвени.

Наглият грабеж в собствения й дом буквално сринал певицата. Седмици наред тя била с изключително разклатено здраве, разкриват източниците на „Уикенд”. В резултат на удара срещу нея, тя е ограничила силно контактите си и вече не кани гости в апартамента си.


#Лили Иванова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници