Пеевски за Тагарев: Един самозабравил се министър унизи парламента

Пеевски за Тагарев: Един самозабравил се министър унизи парламента

ДПС Пресцентър

A A+ A++ A

Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски излезе с коментар за това, че министърът на отбраната Тодор Тагарев игнорира парламента от ритуала с Богоявленския водосвет на бойните знамена. Според него, това е грубо погазване на българската Конституция и унижение на парламента.

Делян Пеевски посъветва Тодор Тагарев "уютно седнал в топлия си кабинет, да отвори Конституцията, да я прочете много внимателно и да осмисли много точно мястото си като представител на изпълнителната власт, като слуга на народа".

"Още повече, че точно той – Тагарев страхливо избяга от отговорност, като не пое нито едно важно решение, което можеше да вземе сам, а прехвърляше на парламента да изпълнява евроатлантическите ангажименти на държавата. А той се оправдаваше, че пътува я за Бургас, я за друго място", допълва Делян Пеевски

Председателят на ПГ на ДПС определи Тагарев като евроатлантик само на думи и поза и настоя той да поеме отговорността си пред тези, които са го избрали на поста:

"Ние, парламентаристите, сме тези, които сме получили доверието на хората и ще защитим парламентарната република и конституционно установения ред на правовата държава. И няма да допуснем никой овластен да се опитва да се упражнява в собствена полза върху Конституцията, за да запази личния си интерес.

#Делян Пеевски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите