ГЕРБ: Предвещаната от Терзиев криза с боклука в София няма да се състои

ГЕРБ: Предвещаната от Терзиев криза с боклука в София няма да се състои
A A+ A++ A

"Предвещаната криза от кмета Терзиев с боклука в София няма да се състои. Казва се, че депото има капацитет да работи още три години, след което ще има криза, това не е така, това е лъжа”. Това заяви общинският съветник от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев на извънреден брифинг в Столична община.

"Заводът ще работи до 2031 г.", увери Георгиев. Според него се създава изкуствена криза, за да се замаскира истинската такава. “Призовавам Терзиев да оповести и другите два доклада от 2021 и 2022 г. и те да бъдат предоставени на прокуратурата”, призова Георги Георгиев. Според общинския съветник истинският проблем в София е невъзможността да заработи общинският съвет.

Общинският съветник от ГЕРБ Антон Хекимян изрази притеснение, че лидерството не е взето от кмета на София Васил Терзиев. "Кметът официално не търси подкрепа в СОС, а това е неговата работа. Кризата в боклука се вижда, защото извозването е ясно, че е проблем. Старите клони от предходната криза зареди снега още не са извозени. Това е немощ на ПП-ДБ-СС. Те обвиняват опозицията заради тяхната немощ", смята Хекимян.

По-рано през деня кметът Васил Терзиев определи Столичното предприятие за преработка на отпадъци като "безразборно харчене на пари". "Нашите подозрения за Столичния завод за третиране на отпадъци са абсолютно обосновани. Безхаберие, безразборно харчене на пари. Обобщили сме всичко в 130 страници доклад. Този доклад е предаден на прокуратурата", заяви Терзиев относно проверка в завода, направена в края на миналия месец.

"Основната работна заплата на работник в завода за боклук на София - СПТО, за месец юли е била 940 лева. За сметка на това заместник-директорът на завода е получил 12 хиляди лева заплата. И това е в месец, в който заводът реално не функционира, а всичко отива на депо", допълни и шефът на завода Николай Савов.

Лорита Радева, общински съветник от ГЕРБ, заяви, че в момента се състои планът за модернизация на Завода за боклук в София. "Той е одобрен от СОС, одобрени е финансирането и графика за модернизирането. Ако са допуснати слабости в избора на техниката, в монтирането и с изпълнението на влизането е експлоатация на Завода за отпадъци през 2015г. то това е отговорност на техническите лица, отговорни за това, а не на кмета на София, тогава кмет бе Фандъкова, но директор на завода бе именно Николай Савов. Нека той да даде отговор дали си е свършил работата", категорична е Радева.

#ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници