Има задържан за убийството на издирвания от Търговище

Има задържан за убийството на издирвания от Търговище
A A+ A++ A

Има задържан за убийството на 42 годишния мъж, който беше открит мъртъв преди дни след издирване в Търговище.

"Първоначалната наша версия беше, че има неуредени финансови отношения или имуществени между тях. В последствие се оказа, че в местността, в която е открит автомобила, двамата са имали незаконно оръжие и в същия ден са стреляли с него. Извършителят е произвел неволен изстрел по приятеля си, в следствие на който той е починал", каза в NOVA шефът на "Националната полиция" главен комисар Атанас Илков.

"Все пак предстоят много действия по разследването, които предстоят. Ще се види тогава дали има умисъл или е по непредпазливост", заяви шефът на "Национална полиция".

"Към настоящия момент не мога да кажа, че са се занимавали с лихварство. И двамата обаче са криминално проявени. Убитият е проявен за разпространение на наркотици и телесна повреда, а извършителят е за извършване на кражби", каза Илков.

"Извършителят се е опитал да въведе в заблуждение полицията. Казал е, че си е купил незаконна пушка и с нея може да е се е случил нежелан инцидент. Опита се да ни въведе в грешна посока, за да ни смени фокуса, но не успя", сподели той.

"Има установени две незаконно притежавани оръжие – пушката, намерена на местопроизшествието и второ, което е много старо и вече негодно. Именно това може и да е причината за произвеждането на изстрел", призна той.

"Автоматично огнестрелно оръжие от типа на автоматите е довело да смъртта на мъжа", завърши Илков.

Арестуваният е близък приятел и партньор на убития. Двамата са криминално проявени.

В неделя мъжът е обявен за издирване. В сряда е намерен в покрайнините на града с прострелна рана в тила, до него е имало пушка. Има арестуван по случая.

Днес МВР и Окръжна прокуратура - Търговище ще дадат брифинг, за да се внесе повече яснота по случая.


#убийство #Търговище #задържан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници