Ибупрофен или парацетамол? Кое е по-ефективно при настинка и грип?

Ибупрофен или парацетамол? Кое е по-ефективно при настинка и грип?
A A+ A++ A

Настинката и грипът могат да се лекуват едновременно с парацетамол и ибупрофен.

"Парацетамолът вероятно е по-ефективен за понижаване на температурата, така че дава двойна полза, отървавате се от главоболието и понижавате температурата. Но ако чувствате, че имате повече болка в тялото си и това е основният ви симптом, тогава ибупрофенът е по-добър, защото е противовъзпалително".

Съветът е на Абас Канани, фармацевтът, който The Mirror потърси за коментар по темата в сезона на грипа. Според него повечето хора най-вероятно имат погрешна представа за това що е парацетамол и що е ибупрофен.

Той обаче предупреди, че хората трябва да бъдат внимателни, когато приемат ибупрофен, тъй като много от тях са алергични към класа лекарства, към който принадлежи. Той обаче твърди, че повечето хора не знаят, че можете да приемате двете лекарства заедно, когато се чувствате ужасно зле.

Абас казва: "Ако смятате, че едно от тях не е достатъчно, можете да вземете ибупрофен и парацетамол заедно. Много хора не знаят, че можете да ги приемете по този начин и че те имат различни действия".

Въпреки че тези две лекарства ще помогнат при болки и температура, както и при леки симптоми на настинка и грип, Абас добавя, че те няма да направят много за тези, които страдат от кашлица и запушен нос. Продуктите за настинка и грип трябва да се използват за облекчаване на тези специфични симптоми.

Например, лекарства, съдържащи деконгестант, биха били най-добри за запушен нос, ще ви трябва също отхрачващо средство за кашлица със слуз и подтискащо средство за суха кашлица.

Когато приемате лекарства за настинка и грип, винаги проверявайте опаковката и листовката, за да видите какви други продукти могат да се приемат безопасно с тях, защото дори да можете да приемате парацетамол и ибупрофен, други вещества може да не са разрешени с тях.

Източник: "Фокус"

#лекарства #грип #настинка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници