Мисията невъзможна: Извънземни ни пречат да кацнем на Луната

Мисията невъзможна: Извънземни ни пречат да кацнем на Луната

Pixabay

A A+ A++ A

Кацането на хора на Луната се превръща в невъзможна мисия и поражда поредица от теории на конспирацията със или без извънземни.

Новата порция се пръкна тези дни, след като от НАСА официално обявиха, че предвидените пилотирани полети по програмата „Артемис“ („Артемида“) се отлагат за 2025 и 2026 г.

Никой

Уфолозите и поддръжниците на други теории с конспирации веднага изригнаха. И припомниха старите тези, че всъщност американски астронавти никога на са кацали на земния спътник, нито през 1969 г., нито после, а всичко е било холивудски постановки и пропаганда. Разбира се, пръст във всичко това имат самите извънземни, които не ни дават да стигнем дори на луната.

За пример се привеждат както сегашните премеждия на НАСА, така и на останалите космически агенции. Руснаците опитаха, пратиха луноход и той заседна. Индийците стигнаха най-далеч, но също в крайна сметка лунният им роувър заседна и изгуби връзка. Израелците имаха проблеми, китайците също – но те поне кацнаха на обратната страна.

Уфолозите твърдят, че извънземни ни пречат да кацнем на луната и по-специално в южните райони на спътника, където би трябвало да има лед и удобни пещери да си направим в тях бази. Други твърдят, че просто всичко е въпрос на човешка немарливост и невъзможност да се решат технически проблеми. Била загубена връзка с изследователите от миналото, които направиха програмите на Щатите и Съветския съюз, а новите учени високомерно пренебрегнали натрупания опит и се провалят един след друг, харчейки космически суми.

Портал

Бил Нелсън, бивш сенатор и легендарен астронавт, който сега е администратор на НАСА, официално заяви, че отлагането на полетите не се прави от невъзможност, а заради подсигуряване. „Безопасността е наш основен приоритет и трябва да дадем на екипажите и екипите, работещи за „Артемис“, повече време да се справят с предизвикателствата“, каза Нелсън пред репортери във Вашингтон.

Първият полет на „Артемис“ бе през 2022 г., но и той бе доста дълго време отлаган. Вторият полет трябваше да е миналата година, после бе отложен за тази и сега го пренасочиха за септември 2025 г. Той трябва да е с екипаж, но не се предвижда кацане, а само обикаляне и заснемане на данни. Третият полет по програмата вече е предвиден за септември 2026 г. Тогава трябва да има жена и поне един тъмнокож астронавт, които се очаква да стъпят близо до южния полюс на Луната.

Нелсън обяви, че се предвижда построяването и на космическа станция „Гетуей“, която да стане база както за корабите, така и за астронавтите. Тя трябва да се ползва и за полетите към Марс, пише "Телеграф".

#извънземни #Луна #кацане

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници