Идея: Пациентите на могат да се преглеждат при всяко джипи, когато тяхното отсъства

Идея: Пациентите на могат да се преглеждат при всяко джипи, когато тяхното отсъства
A A+ A++ A

Пациентите да могат да се прегледат при всеки общопрактикуващ лекар, когато техният отсъства по болест или е в отпуск. Това предлагат отново от Сдружението на общопрактикуващите лекари като възможност, която да залегне в подготвяния анекс на Националния рамков договор за тази година.

От сдружението не изключват възможността лекарят да посочи свой заместник, когато отсъства, но пациентът да има право да избере и всеки колега в близост, когато се разболее. За хората с хронични заболявания се предлага да ползват служебна рецепта за до 30 дни. Това обясни в ефира на Радио Стара Загора председателят на местната структура д-р Слави Славов.

"Това означава удължаване на срока на съществуващата рецепта с не повече от 30 дни, както беше по време на ковид пандемията. Това е, разбира се, ако пациентът няма някакви оплаквания, ако има такива, трябва да посети лекар. Така ще бъдат гарантирани и почивните ни дни по уважителни причини. Те обаче, смятам не трябва да са повече от 3 до 5 дни", коментира д-р Славов.

Д-р Славов допълни, че в момента циркулира микс от вируси. Освен респираторни и коронавирус, се разпространява и ентеровирус, предава БНР.

#джипи #джипита

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници