Мария Габриел стрелна по Илияна Йотова

Мария Габриел стрелна по Илияна Йотова
A A+ A++ A

В България има работещи изпълнителна и законодателна власт, които имат общи приоритети, заяви вицепремиерът Мария Габриел. По този начин тя отговори на критиките от вицепрезидента Илияна Йотова, че това е "Б" отбор:

"Виждаме устойчивост и стабилност в страната, защото изпълнителната и законодателната власт работят, говорят си, имат диалог и споделят общи приоритети. И ако това е отборът на България, който споделя общи ценности, отбелязва общи резултати заедно в парламент и изпълнителна власт, това е начина, по който виждаме страната".

Габриел отказа да коментира бъдещия състав на правителството след ротацията, но подчерта, че министрите трябва да бъдат оставени да си вършат работата.

Външната министърка заяви това на конференцията "Младите хора и външнополитическата стратегия на България: критичният глас" в Дома на Европа в София.

"Министерският съвет – в сегашния си вид и след ротацията, е "Б" отборът. "А" отборът са председатели на парламентарни групи, някои от председателите на парламентарни комисии. Те взимат решенията. Досега Министерският съвет ги изпълнява според своите възможности", заяви вчера вицепрезидентът Илияна Йотова в отговор на журналистически въпроси в Белово, където беше гост на честването на 146-годишнината от освобождението на Беловския край и празника на града.

Габриел също така призова за дискретност около българските моряци, които са държани като заложници от хутите в Червено море:

"Ние можем само да сме благодарни за доброто отношение. Важно е в този момент наистина да запазим дискретност, за да си дадем шанс да ги видим отново в страната".

#Мария Габриел #Илияна Йотова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници