Терзиев предложи 15% увеличение на заплатите в градския транспорт, протестиращите искат повече

Терзиев предложи 15% увеличение на заплатите в градския транспорт, протестиращите искат повече

БНТ

A A+ A++ A

Представители на протестиращите служители в градския транспорт в София се срещнаха с кмета Васил Терзиев.

"Имахме продуктивна среща с представителите на КНСБ и КТ Подкрепа, запознахме ги с това какво ние предлагаме. Първо предлагаме 15% увеличение на основна работна заплата, започващо от 1 март. Ще търсим възможност и за повторно увеличение на заплатите през годината, което да е свързано с развиване на бонусна система, която да важи за всички служители в отделните дружества. Целта ни е да намерим трайно решение, за да можем да стимулираме младите водачи да се присъединят към транспортните дружества. Ще работим за мониторинга и намаляване на извънредния труд, който се полага в момента. Смятам, че има напредък", каза кметът на София.

Васил Терзиев подчерта, че ще работи за подобряването на условията на труд на транспортните работници.

"В момента постигнахме единомислие за условията на труд и намаляване на извънредния труд. Не намерихме допирни точки в искането за увиличаването на заплатите. Нашите искания са повече от 15%. Ще обсъдим със синдикалните структури дали това предложение ги устройва. Ще продължаваме да настояваме държавата в лицето на управляващите в МС да вземат решение за допълнително субсидиране на Столична община за увеличение на заплатите в градския транспорт, включително и за увеличение на субсидиите и в други градове, където зрее изключително напрежение", каза Иван Кирилов, председател на федерация на транспортните работници към КТ - Подкрепа."

Протест на градския транспорт в София затрудни движението в час пик
Транспортните служители настояват за увеличение на заплатите с 30%. От синдикатът напомнят, че обещаните 37 млн. лева за повишаване на възнагражденията в сектора не са били осигурени.

#Валентин Терзиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници