8 причини дрехите да миришат лошо след пране

8 причини дрехите да миришат лошо след пране

canva

A A+ A++ A

Случва ли ви се веднага, след като изперете дрехите, да ви лъхне неприятна миризма както от изпраните дрехи, така и от пералнята? Този проблем всъщност е по-често срещан, отколкото си мислим, но може да бъде преодолян с правилния подход към поддръжката на пералнята и правилното пране на дрехите. В този материал ще разгледаме няколко причини за този неприятен феномен и как да го предотвратим.

1. Барабанът е претоварен

Претоварването на пералнята може да доведе до непълно изплакване на дрехите , заради което се застоява влажност в барабана, пише actualno.com. Решението тук е просто - не претоварвайте пералнята и използвайте чиста микрофибърна кърпа, капната с няколко капки етерично масло, за допълнително изплакване.

2. Запушване на маркуча

Маркучът може да се запуши от котлен камък, перилни препарати или омекотители. Редовно почистване със силна струя вода е ключът към поддържане на свободен приток и предотвратяване на неприятни миризми.

3. Проблем с пералнята

Ако дрехите ви постоянно миришат лошо, може да имате проблем със самата пералня. Почистване на влажните зони, като уплътненията и венеца на барабана, е от съществено значение.

4. Прането е стояло дълго в пералнята

Застоялото пране в пералнята може да доведе до образуване на плесен. Изваждайте дрехите веднага след като пералнята приключи цикъла.

5. Прах за пране с ниско качество или предозиране

Избирайте внимателно перилни препарати и не предозирайте. Качеството на праха влияе не само на чистотата на дрехите, но и на пералнята.

6. Застояла вода в барабана

Постоянство на вода в барабана създава благоприятна среда за развитие на микроби и плесен. Редовното почистване и отваряне на барабана след пране могат да помогнат.

7. Застояване на отпадни води в резервоара

Отпадната вода в резервоара може да предизвика неприятна миризма, ако не се измие. Редовното почистване на резервоара е важна процедура.

8. Проблем с водната помпа

Оттичане и скърцане по време на източване могат да бъдат признаци за проблеми с водната помпа. Внимателно следете за тези знаци и при нужда се консултирайте с техник.

Запазването на пералнята в добро състояние и правилната грижа за нея ще предотвратят неприятната миризма от изпраните дрехи. Съобразете се с препоръките за поддръжка и избягвайте нежеланите аромати, които могат да се появят след пране. Правилната грижа за пералнята е ключът към свежи и чисти дрехи всеки път.

#пране

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници