От БСП предлагат да има две тарифи за водата - до и над определени кубици

От БСП предлагат да има две тарифи за водата - до и над определени кубици

pixabay

A A+ A++ A

БСП предлага две тарифи за водата и помощи за нуждаещите се. Това съобщиха от пресцентъра на БСП.

"БСП счита, че трябва по възможно най-бързия начин да се вземат мерки за намаляване цената на водата. Много хора изнемогват от непосилните цени. Водата не е привилегия и тя трябва да е достъпна до всеки един български гражданин. Ние настояваме за изслушване на Министерството на регионалното развитие и на ръководството на ВиК холдинга, за да се изясни какво точно се случва в сектора".

"Предлагаме реформа в две посоки. На първо място - трябва да бъдат въведени веднага две тарифи за водата до и над определени кубици. Защото за тези, които пълнят своя басейн, цената трябва да е една, а за тези, които я ползват само за пиене и пестеливо - за къпане - друга", посочват от БСП.

На второ място - да има водни помощи за социално слабите групи хора, както има в Европа и така както има енергийни помощи, предлагат още от левицата.

"БСП иска да се разбере кой е виновен за безобразията в този сектор в последните 10 години и да понесе своята отговорност. Ключово важно е да започне цялостно разглеждане и обновяване на системата, като се започне от язовирите, ВиК сектора, остарелите и неподновени с десетилетия тръбопроводи, пречиствателни станции и напоителни системи", посочват още от партията.

#вода

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници