Дянков недоволен от здравеопазването колкото лекарите и пациентите

Дянков недоволен от здравеопазването колкото лекарите и пациентите
В бюджетно време финансовият министър е виновен за почти всичко в държавата, посочи Симеон Дянков в коментар на обвиненията на лекарски и пациентски организации, че е опасен за общественото здраве. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Финансовият министър Симеон Дянков заяви, че е недоволен от системата на здравеопазването в България колкото лекарите и пациентите.

„Лекарите са недоволни, пациентите са недоволни, аз също съм недоволен. Основната причина за недоволство не е липсата на пари, а липсата на реформа в сектора“, каза вицепремиерът в ефира на БНТ.

„В бюджетно време финансовият министър е виновен за почти всичко в държавата“, посочи Симеон Дянков в коментар на обвиненията на лекарски и пациентски организации, че е опасен за общественото здраве.

„Колкото и пари да се наливат в здравеопазването, без основна реформа, а тя не може да дойде от финансовото министерство, явно няма подобрение. Така че всички сме недоволни и аз съм недоволен“, призна финансовият министър и подчерта, че правителството на ГЕРБ е похарчило 3 млрд. лв. повече, но пак отчита липса на резултати.

Той показа справка на средствата, които са се изразходвали за здраве по време на Тройната коалиция и по време на управлението на ГЕРБ, включително проектобюджета за 2013 г.

„Разликата е огромна – ние сме дали с 2 765,3 млн. лева повече“, заяви Симеон Дянков и уточни, че на годишна основа това възлиза на близо 700 млн. лева повече за здравеопазване.

„Нищо не сме преразпределяли от парите за здравеопазване и това няма как да стане. Парите са много, въпросът е, че организацията в здравеопазването не е добра. Наливаш, наливаш, а качеството е същото, както е било и преди“, констатира финансовият министър.

#Симеон Дянков #Министър на финансите #здравеопазване #здравна реформа #държавен бюджет #лекари #пациенти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници