Община Радомир дири най-вдъхновяващите жени

Община Радомир дири най-вдъхновяващите жени
A A+ A++ A

За трети път Фондация "Солидарност в действие" организира конкурс за най-вдъхновяващите жени на територията на Радомир. Номинации се приемат до 10 февруари 2024 г. за жени – вдъхновителки от общината.

Пред Радио София учредителят и изпълнителен директор на фондацията Маги Назер обясни, че изначално всички жени са вдъхновяващи в своите семейства и общностни.

„В рамките на тази инициатива обаче, се опитваме да дадем видимост на жените, които имат голям принос на обществено ниво за общностите, от които са част и по този начин да покажем колко голям е приноса на жените, нещо което доста често, особено в миналото, е било подценявано“, изтъкна Назер.

Тя добави, че досега в конкурса са били номинирани учителки, краеведи, жени, които се грижат за болни деца и близки, и др.

„Те успяват да създадат свой собствен бизнес, за да подпомагат семействата си, други градят кариера в едни от най-големите организации на територията на община Радомир, така че техният профил е много разнообразен. Това, което е общото е един изключително боен дух и ценността на това да даваш, и удоволствието, което тези жени черпят от това да подават ръка на хората около себе си“, обясни Маги Назер.

Наградени с почетни грамоти и статуетки ще бъдат десет от номинираните жени. Това ще се случи на 8 март, на тържествено честване на Международния ден на жената в Радомир.

#Радомир

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници