Най-добрите храни, ако страдате от еректилна дисфункция

Най-добрите храни, ако страдате от еректилна дисфункция

canva

A A+ A++ A

Правилното хранене е един възможен начин за справяне с еректилната дисфункция при мъжете.

Храненето е важно, защото еректилната дисфункция има връзка със състоянието на сърдечно-съдовата система. При мъжете над 55-годишна възраст, които страдат от еректилна дисфункция, имат и повишен риск от инсулт или сърдечен удар в идната година.

Научно изследване, което разглежда как различни продукти и хранителни вещества помагат при еректилна дисфункция, предоставя най-важните покупки, които да правим за да се справим със това състояние.

Плодовете и зеленчуците са важни за правилното хранене при еректилна дисфункция, най-вече тези, които съдържат антоцианини, флаванони и флавони. Това са горски плодове – боровинки, къпини, ягоди, както и череши, грозде, ябълки, круши и цитрусови плодове. Поне три хранения с плодове, богати на такива хранителни вещества седмично имат 10% по-нисък риск от еректилна дисфункция. Тези хранителни вещества могат да се набавят и от продукти като какао, макар и не в толкова високи количества.

Зеленчуците са важни за съдовото здраве, защото те съдържат високи количества нитрати – вид флавоноиди, които покачват концентрацията на азотен оксид в кръвта. Повишаването на тези нива помага за качеството на ерекцията. Зеленчуци като спанак и рукола съдържат високи количества нитрати.

Полезните мазнини също могат да помогнат за еректилната дисфункция – зехтинът е една полезна мазнина, която помага на съдовото здраве, но единствено в нерафинираната си форма, пише puls.bg. Екстра върджин зехтинът е най-здравословният вид зехтин, но неговите полезни качества се губят, ако мазнината се нагрее на твърде високи температури.

Рибите и ядките са полезни за здравето, защото те съдържат омега-3 мастни киселини. Тези хранителни вещества помагат при еректилна дисфункция. Научни изследвания свързват приема на омега-3 мастни киселини с намаляване на риска от физиологични увреждания, което включва наранявания в областта на пениса.

Ликопенът е хранително вещество, което може да понижи кръвната глюкоза като намалява оксидативния стрес и освобождава азотен оксид. Това го прави ефективен в подобряването на половата функция при мъжете. Доматите са богати на ликопен (както и на витамин Ц и полифеноли, които имат антивъзпалителни свойства, които помагат за нормализирането на вазоконстрикцията), както и динята. В динята се съдържа и аминокиселината цитрулин – хранително вещество, което има връзка с еректилната активност.

#храна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници