Арестуваха голям мафиотски бос в Италия

Арестуваха голям мафиотски бос в Италия
A A+ A++ A

Година, след като избяга зрелищно от килията си в затвора в Нуоро, спускайки се по стената със завързани един за друг чаршафи, Марко Радуано беше заловен в Корсика. Той беше смятан за един от тримата най-търсени и опасни италиански престъпници. Името му беше в списъка на Европол и беше издирван навсякъде в Европа, тъй като беше начело на престъпна организация, действаща в Гаргано, Пулия, и оперираща съвместно с други престъпни кланове от Манфредония. Според медиите на Апенините 40-годишният Радуано бил смятан за организатор и килър на групата, на която се приписват много убийства, наркотрафик, рекет и изнудвания.

Радуано бил хванат от агентите на специалните служби на карабинерите, докато се хранел в ресторант в град Бастия, Корсика, в компанията на една жена, пишат от "24 часа".

Властите заловили и дясната ръка на Радуано – Джанлуиджи Трояно, който се издирва от две години, откакто избягал от домашен арест в провинция Кампобасо. Трояно бил арестуван в Гранада, Южна Испания.

И двамата опасни престъпници били заловени от същата група карабинери от специалните служби, които хванаха и мафиотския бос Матео Месина Денаро в началото на 2023 г. в Палермо.

Министърът на вътрешните работи Матео Пиантедози заяви, че залавянето в чужбина на двама опасни престъпници, укриващи се от правосъдието, е тежък удар по организираната престъпност.

Радуано има присъди за убийства, за незаконно носене на оръжие и др. престъпления. Той трябва да изтърпи наказанието си за оставащите му още 23 години затвор.

По-малко изтънчени от богатата "Ндрангета", неаполитанската "Камора" или сицилианската "Коза ностра", клановете от Фоджа разчитат на изнудвания, бомбени атентати и заплахи, за да изнудват местните жители, докато се занимават с трафик на наркотици, въоръжени грабежи и кражби на автомобили и добитък.

#мафия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници