Махнете тези вещи от балкона! Вредни са!

Махнете тези вещи от балкона! Вредни са!

Pixabay

A A+ A++ A

Балконът е прекрасно допълнение към всеки дом, който осигурява място за почивка. Точно по тази причина за мнозина той е основен критерий при избора на апартамент. Все пак няма нищо по-хубаво от това сутринта да излезеш на терасата с чаша кафе, да почетеш книжка и да се насладиш на топлите лъчи на слънцето.

Много често обаче, когато в апартамента няма достатъчно място, много хора решават да се лишат от тези малки удоволствия, превръщайки балкона си в складово помещение. На една такава тераса може да се види всичко - от стара счупена техника до буркани за зимата.

Оказва се обаче, че има няколко категории вещи, които не трябва да се съхраняват на балкона, защото представляват потенциална опасност. И днес от jenata.blitz.bg ще ви разкажем малко повече за тях.

Газови бутилки

Съхраняването на газови бутилки на балкона представлява сериозна опасност за обитателите на жилището. Те могат да бъдат изложени на високи температури и пряка слънчева светлина, причинявайки повреда и изтичане на газ. Това може да доведе до пожар, експлозия или отравяне.

Газовите бутилки трябва да се държат в добре проветриви и специално предназначени за целта помещения.

Леснозапалими течности

Към съхранението на леснозапалими течности като бензин, разредители, лакове и бои на балкона трябва да се подхожда изключително внимателно. Парите от тези вещества могат да се запалят и да причинят пожар или експлозия.

Идеалното място, на което да държите подобни неща, е прохладно и добре проветриво помещение, което е отделено от жилищните помещения.

Експлозиви

Съхраняването на взривни вещества като пиротехника и експлозиви за ремонт или строителство на балкона е изключително опасно и недопустимо. Рисковете от пожар, експлозия и сериозно нараняване както на обитателите, така и на минувачите, са изключително големи.

Съхранението на такива вещества трябва да се извършва в съответствие със законодателството и препоръките на специалистите.

Боклук

Терасата не е предназначена за съхранение на боклук. Натрупването му може да доведе до размножаване на вредители, поява на неприятни миризми и замърсяване на околната среда. Освен това значително се увеличава възможността от пожар или други извънредни ситуации.

Боклукът трябва да се изхвърля в съответствие с правилата и редовно да се отстранява от балкона.

Колела

Съхранението на велосипеди на балкона може да бъде привлекателна опция заради ограниченото пространство в жилището. Влагата и неблагоприятните климатични условия обаче могат да повлияят неблагоприятно на състоянието му.

Въздействието на влагата и корозията може да ускори износването и да повреди компонентите. Затова, ако е възможно, най-добре е да прибирате велосипеда си в специално закрито помещение или гараж.

Строителни материали

Съхраняването на строителни материали на балкона може да създаде проблеми с безопасността и да окаже влияние върху външния вид на сградата. Влагата и атмосферните влияния могат да причинят счупване или изкривяване на материалите, както и да привлекат насекоми и гризачи.

Строителните материали трябва да се съхраняват вътре или в специално оборудвани хранилища.

Дрехи и обувки

Съхраняването на обувки и дрехи на балкона може да ги повреди и дори съсипе. Излагането на влага, прах, ултравиолетови лъчи и екстремни температури може да причини избледняване, мухъл или неприятни миризми.

Препоръчително е дрехите и обувките да се държат на закрито, сухо и защитено от въздействието на околната среда място, пише jenata.blitz.bg

#тераса #вреда

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници