Тодор Тагарев: Трябва да се притесняваме от враждебно влияние в нашата страна

Тодор Тагарев: Трябва да се притесняваме от враждебно влияние в нашата страна

24 часа

A A+ A++ A

По принцип трябва да се притесняваме от враждебно влияние в нашата страна, тъй като има сили, които инвестират значителни ресурси с такива цели, заяви на брифинг министърът на отбраната Тодор Тагарев, попитан за информацията, че служител на МВР е изнасял информация за чужда държава. Тагарев участва днес в конференция на тема „Нарастващи нужди от подкрепа на отбранителната индустрия и възможности за иновации" в "София Тех Парк".

Изискванията към отбранителната индустрия нарастват значително благодарение на Путин и неговите агресивни действия, посочи Тагарев.

На въпрос дали в Министерството на отбраната се прави проверка във връзка с шпионския скандал за пробиви в сигурността, Тагарев каза, че има механизми, които си работят постоянно. "Специална проверка във връзка със случая, разгласен вчера, няма и няма как да има, тъй като затова работят основно Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС), има и някои функции на Военна полиция", посочи министърът. Всичко това е описано в законите и се прави в съответствие със законите, допълни той.

Според Тагарев е необходимо бързо развитие и внедряване на нови продукти, необходимо е и мащабно производство, тъй като, на ден се използват по няколко хиляди едрокалибрени снаряди на фронта в Украйна. Тези изисквания дават и нови възможности за иновации в нашата отбранителна индустрия, развитие на конкурентни способности, интегриране в европейската, евроатлантическа отбранителна индустриална база и по този начин гарантиране на сигурност на веригата от доставки за Европа и за НАТО, коментира Тагарев. Той каза, че нашата индустрия вече има прекрасни възможности.

#Тодор Тагарев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници