Денков: Подписваме споразумението със земеделците в понеделник

Денков: Подписваме споразумението със земеделците в понеделник

Стоп кадър/ФБ/БНТ

A A+ A++ A

"Имахме поредната среща със зърнопроизводителите. Тя отново беше съдържателна, смятаме, че имаме съгласие по основните точки. В неделя очакваме да редактираме споразумението така, че то да има краен вид и в понеделник да го подпишем", това заяви премиерът акад. Николай Денков на брифинг в Министерски съвет след срещата с протестиращите земеделци. На срещата присъства и земеделският министър Кирил Вътев.

"Имаме разбирателство по трите вида точки от декларацията, която бяхме поставили предварително", потвърди председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Илия Проданов.

Проданов увери, че се спират ефективните протестни действия от понеделник нататък.

"Ще се изготви текст на споразумение между нас като представители на бранша и министър-председателя, който ще бъде одобрен от всички и да бъде разписан", каза още председателят на НАЗ.

Костадин Костадинов от Българската аграрна камара обясни, че ще бъдат постигнати ставките от миналата година.

"Искам да благодаря на земеделските производители за търпението и интелигентността, но най-много искам да благодаря на премиера, че всички наши срещи се провеждаха след това и с него. Видя се, че никой няма да бъде ощетен, благодарение на екипа на министерството на земеделието, както и на фонд "Земеделие", който днес изплаща 100 млн. лв. към земеделските производители по план", каза земеделският министър Кирил Вътев.


#акад. Николай Денков #земеделци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници