Обрат! Съдът върна делото "Дебора" в прокуратурата заради процесуални нарушения

Обрат! Съдът върна делото "Дебора" в прокуратурата заради процесуални нарушения

БТА

A A+ A++ A

Районният съд в Пловдив даде ход на разпоредителното заседание по процеса срещу 26-годишния Георги Георгиев за жестокото нападение над 19-годишната Дебора Михайлова в Стара Загора. След тричасови дебати в съдебната зала магистратите върнаха делото на прокуратурата, като мотивираха решението си с открити съществени процесуални нарушения в обвинителния акт.

До месец държавното обвинение в Стара Загора трябва да отстрани пропуските в обвинителния акт и отново да го внесе в съда в Пловдив.

Адвокатът на подсъдимия Валентин Димитров съобщи пред журналисти, че съдебният състав е решил още гражданският иск на пострадалата Дебора, който е в размер на 200 000 лева, да не се разглежда в едно с наказателното производство.

Днешното заседание се проведе при закрити врата. Съдия Десислава Порязова посочи като причина предотвратяването на разгласяване на факти от интимния живот на участниците. Процесът се гледа в Пловдив, след като всички съдии от Старозагорския районен съд си направиха отводи и ВКС разпореди делото да се поеме от колегите им в града под тепетата.

"Очаквам само справедливост. Това е единственото, което ще кажа. Няма да коментирам нищо повече", бяха единствените думи на Дебора Михайлова преди да влезе в съдебната зала. Вътре момичето не погледна към бившия си приятел, въпреки че той обърна погледа си към нея.

Адвокатите на Георгиев поискаха изменение на мярката му за неотклонение в "домашен арест" и прекратяване на съдебното производство и връщането му в прокуратурата за отстраняване на допуснати грешки, свързани със заканата за убийство. Според адвокат Димитров те са извадени от контекста и са напълно голословни твърдения.

Защитниците на Георгиев поискаха и да не се дава ход на заседанието, тъй като в залата няма представител на Районна прокуратура - Пловдив, а са командировани прокурори от Стара Загора, но съдебният състав го отхвърли. Адвокатите на Дебора определиха искането като опит за шиканиране на процеса.

26-годишният Георги Георгиев е предаден на съд по три обвинения. Първото е за това, че на 26 юни м.г. в Стара Загора с особена жестокост, чрез нанасяне на удар с юмрук в областта на главата и чрез нанасяне с черен макетен нож на 18 броя порезни рани по тялото, е причинил на 18-годишната Дебора Михайлова двустепенна средна телесна повреда, която е довела до разстройство на здравето, временно опасно за живота и обезобразяване на части на тялото. Деянието е извършено по особено мъчителен за пострадалата начин.

Второто обвинение е за това, че на същата дата в апартамент в Стара Загора обвиняемият принудил пострадалата да претърпи нещо противно на волята си - остригал част от косата ѝ в областта на лявата половина на главата с електрическа машинка, като употребил за това сила, изразяваща се в нанасяне на удар с юмрук в областта на лицето.

Третото обвинение е за това, че от началото на месец април до 25 юни миналата година в Стара Загора и в Казанлък в условията на продължавано престъпление Георги на шест пъти се заканил с убийство на Дебора и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му.

За трите престъпления максималният срок на наказанието е до 10 години "лишаване от свобода".#съд #дебора михайлова #. дело

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"