КАТ пусна камери с изкуствен интелект

КАТ пусна камери с изкуствен интелект

canva

A A+ A++ A

КАТ пусна в действие роботизираните камери за скорост. От днес първите 20 уреда с изкуствен интелект вече са на пътя. Устройствата са разпратени в 19 областни дирекции на полицията в цялата страна, съобщава „Телеграф“.

Камерите са италианско производство модел Celeritas MVD 2020 и са ултра модерни. Разполагат с две смарт камери, снабдени с оптика с изключително висока резолюция. Едната е 4K монохромна основна камера и втората е Full HD цветна контекстна камера.

Могат да снимат в двете посоки на движение в 4 пътни ленти едновременно по няколко автомобила. Различават в реално време класа на автомобила и отчитат скорост от 20 до 320 км/ч. Възможностите им са да снимат, както в градски условия, така и по магистралите. Разстоянието на измерване и заснемане от системата: от 15 м до 75 м според ширината на пътя.

Изкуственият интелект засича скоростта до единица от секундата и индивидуализира всеки един автомобил. Отклонението е едва 15 секунди от реалната скорост на движещия се обект. Така, че старият трик на шофьорите да се залепят за задницата на някой бързак, вече не ги спасява от глоба. Отделно глобите ще се генерират автоматично и ще бъдат изпарщани от изкуствения интелект като SMS или по Viber на собственика на превозното средство, което е заснето да превишава скоростните режими.

Камерите имат възможност да изпращат не само данните, но и видео и снимки на нарушителите. Но за България тази опция все още е в разработка. Все пак бонус са джигитите е, че модерните камери работят в честотен обхват: от 24.0 GHz до 24.25 GHz и могат да бъдат прихващани от по-модерните антирадари, разкриха пред „Телеграф“ запознати.

#КАТ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници