Абсурдна ситуация във Варна: Защо коледната украса на града все още не е свалена

Абсурдна ситуация във Варна: Защо коледната украса на града все още не е свалена

canva

A A+ A++ A

Коледната украса във Варна все още не е свалена почти два месеца след празниците. Кметът на града Благомир Коцев обясни в пост в профила си във Фейсбук как се е стигнало до нелепата ситуация.

"Хората ме питат защо в града още има коледна украса, кога ще я свалям и защо не го правя. Ще ви кажа. Общината не сваля коледната украса във Варна, защото в обявената обществена поръчка не е предвидена такава дейност. Да, толкова абсурдно е, колкото звучи.

Това е все едно строителната фирма да ви оферира изграждане на къща, но без махането на кофража после. Извъндоговорното сваляне на украсата би струвало на варненци 150,000 лв. Аз няма да дам тези пари на вятъра! Вместо това ще попитам бившите управници на града къде им е бил акъла, като са обявявали тези условия", написа той.

"Дали умишлено или от некадърност, те са разписали рамков договор с фирмата и не са заложили в него демонтаж на украсата. Твърде провинциално е за град като Варна да се прави такъв саботаж, затова ще приема, че причината е втората", обясни Коцев.

Кметът подчерта, че това е поредният нелеп договор, който са принудени да изпълнявт - като този със сметоизвозващата фирма, където за 5 години не е предвиден нито един лев за индексация на цените. Въпреки че дори във време без кризи, инфлацията е около 3% на годишна база.

"Та, ето я причината. Тя е съвсем тривиална. Най-обикновена липса на елементарна компетентност, която ние за пореден път трябва да коригираме. И го правим", категоричен беше той.

От поста му стана ясно, че вече е проведена нова поръчка в рамките на договора, има ново възлагателно писмо и украсата скоро ще бъде свалена.

#Варна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници