Христо Иванов зове ГЕРБ и ДПС: Да престанем да се занимаваме с ненаписаните чалга песни на г-н Пеевски

Христо Иванов зове ГЕРБ и ДПС: Да престанем да се занимаваме с ненаписаните чалга песни на г-н Пеевски

ФБ/Христо Иванов

A A+ A++ A

Не е много премислен фактът, че г-жа Габриел първо говори с посланиците от Европейския съюз и САЩ, а след това даде изявление пред българската общественост. Това каза в предаването "България, Европа и светът" на Радио "Фокус" съпредседателят на ДБ Христо Иванов.

"Не може да поканиш посланиците в качество си на външен министър във Външно министерство и да ги запознаеш с чисто партийна позиция по вътрешнополитически проблем относно формирането на правителството в България. Това издава според мен грешна преценка. И тук г-жа Габриел очевидно е била поставена от г-н Борисов в тази трудна ситуация. Така че укорът ми не би бил насочен към нея. Г-н Борисов, според мен, още мисли как да отговори на това, което ние слагаме на масата и се надявам да спре с подобни ходове: да се крие зад Габриел, да се крие зад Пеевски, а да поема отговорността за бъдещето на страната. И да почнем преговори по това, което сме сложили като теми и като предложения, защото става дума за изключително сериозни и бих казал съдбоносни въпроси, които трябва да бъдат решени. И тези въпроси трябва да бъдат решени, независимо от това дали ще отидем на избори или не. Който си мисли, че като отидем на избори тези въпроси ще изчезнат, дълбоко се лъже. Мога да предскажа, че в деня след като се събере парламентът същото съдържание, което има в този меморандум, ще бъде основна политическа тема. Така че по-добре сега да се разберем сериозно и отговорно за страната, отколкото криейки се от отговорността си, да оставим да отидем на избори и след това пак трябва да се разберем по теми", коментира Христо Иванов.

Според Иванов, най-лесното би било от ГЕРБ да излязат с насрещни предложения, но те такива нямат, и ще им е трудно да формулират нещо много различно от това, което не е сложено на масата. Затова се набляга на "солта и пипера, на прилагателните и евтината вестникарска стилистика".

Относно лансирането на идеята, че Христо Иванов кадрува в момента, той отговори, че всичко това са "мотиви от ненаписана чалга песен, за което г-н Пеевски очевидно има талант".

"Ние съвсем откровено и ясно поставяме въпроса за кадруването – да, как да става то, даваме принципни решения. Защото да, аз нямам никакъв проблем и благодаря за рекламата, ние зад такива имена, като Андрей Янкулов за позиции, които са избираеми от парламента, бяхме застанали с най-голяма радост, и в това няма никакво учудване. На мен ми е по-интересно как човек, който е отговорен за избирането, за натрисането на България на Гешев и на Цацаров, седи, раздава оценки и ни занимава с пошлата си стилистика. Г-н Пеевски иска да закара страната на избори. И тука искам да се обърна към Борисов и към по-зрелите хора в ДПС, защото там очевидно неговата неспособност да провежда политически курс беше оценена и затова беше му назначен опекун – втори съпредседател. Искам да се обърна към тях и да им кажа: ние сме готови за избори. На фона на това, което виждате днес, нашата позиция за корупцията, за регулаторите, за съдебната система, за службите, ние нямаме проблем да пускаме подкрепа от нашите избиратели, но цената за страната ще бъде тежка. И затова моят призив е да престанем да се занимаваме с ненаписаните чалга песни на г-н Пеевски и да почнем да водим сериозни преговори с г-н Борисов, със сериозни аргументи. Чакаме насрещното предложение на ГЕРБ по темите, които сме поставили", добави Христо Иванов.

#Христо Иванов - ДБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници