Ще ни зарадва ли петъчният ден със слънце и пролетни температури

Ще ни зарадва ли петъчният ден със слънце и пролетни температури

canva

A A+ A++ A

В петък облачността ще остане разкъсана, в много места до слънчево. Повече облачност ще има над крайните южни райони, но само на изолирани места там след обяд ще превали дъжд. Ще духа до умерен, в източната половина на страната, временно силен вятър от юг-югозапад. Температурите още ще се повишат и максималните ще са предимно между 14° и 19°, в София - около 16°.

Над планините облачността ще бъде разкъсана, над южните райони - предимно значителна и след обяд на изолирани места там ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 m ще е около 8°, на 2000 m - около 1°.

По Черноморието облачността ще бъде разкъсана, до предимно слънчево. Повече облачност ще има над крайните южни райони и там ще превали дъжд. Ще духа умерен, временно силен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 11° и 16°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

През почивните дни валежи са малко вероятни, но от запад облачността ще се увеличава и вплътнява до значителна в неделя.

Само на изолирани места в западните райони по-късно през деня в неделя е възможно да превали слаб дъжд, по най-високата част на Рила и Пирин – слаб сняг. С предимно слаб южен вятър ще се затопля и минималните температури ще са над нулата, а максималните - около и над 15°, на места в Дунавската равнина - до 20°. В неделя вятърът ще се обръща от югоизток, в Източна България - до умерен.

#слънце

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници