1000 избират днес лидера на ДПС

1000 избират днес лидера на ДПС

Уикипедия

A A+ A++ A

За първи път в 34-годишната си история в събота ДПС ще остави едноличния модел на управление. Около 1000 делегати идват в София, за да изберат новото ръководство на движението.

Новата формула за управление зададе неговият създател и почетен председател Ахмед Доган на 3 януари преди рождения ден на ДПС. Тогава предложи партията да има не един, а двама лидери. И ги назова по име - Делян Пеевски и Джевдет Чакъров, и двамата дългогодишни депутати.

А вероятно в този нов модел на взаимен контрол Доган вижда варианта за по-стабилно управление на партията след опита с предсрочно разделилите се с шефския пост Лютви Местан и Мустафа Карадайъ.

Че движението ще послуша почетния си председател да избере Пеевски и Чакъров начело, е почти сигурно. Това вече направи Младежкото ДПС на 10 февруари, когато си избра съпредседатели начело - Танзер Юсеинов и Ибраим Зайденов. Големият въпрос, навярно и за самите делегати, е дали ще видят самия Доган. Мнозина не са го виждали никога заради редките публични появи след опита за покушение през 2013 г. Очаква се и в събота да не се яви на живо, но да се включи чрез видеообръщение.

Една от последните публични изяви на Сокола беше на Национална конференция - през април 2016 г., когато бе избран третият лидер на партията Карадайъ.

#ДПС #лидер на ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници