8 мъртви участника: Проклятие тегне над мъжете в „Биг Брадър”?

8 мъртви участника:  Проклятие тегне над мъжете в „Биг Брадър”?

Снимки и колаж: 24 часа

A A+ A++ A

Светлан Шевров – Гроши, Христо Живков, Георги Софкин, Любомир Милчев – Денди, Дим Дуков, Мирослав Георгиев, Веселин Данов и Роро Кавалджиев. Това са част от мъжете, участвали в телевизионния формат "Биг Брадър", които по-късно умират. След поредната смърт на Данов, който си отиде от този свят на 1 октомври 2023 г., мнозина започнаха да се питат - тегне ли прокоба над звездите, живели в къщата на "Големия брат"? Жертвите мъже са цели 8.

Любопитното е, че тенденцията за дамите е съвсем различна. За разлика от злощастната съдба на мъжете, представянето им в предаването им дава летящ старт в живота.

Повечето са постигнали успехи в професионален или личен план и освен това са станали известни. Част от тях са Светлана Гущерова, Зара, Зейнеб Маджурова, Лиляна Ангелова. Новината, че "Биг Брадър" отново се връща на екран, след като последното му излъчване бе през 2017 г., взриви мрежата, но феновете на формата не подминаха и новините за смъртните случаи сред участниците.

Последният, който си отиде на 70 г. след кратко боледуване, беше бизнесменът Веселин Данов. Той бе първият ни политик, живял в къщата на "Големия брат". Данов e син на бившия министър на вътрешните работи и председател на Конституционния съд Христо Данов.

Веселин бе известен с частния си бизнес в областта на хотелиерството, а кариерата му на предприемач стартира през 1995 г., когато става собственик на няколко комплекса във Варна и един в курорта "Св. Константин и Елена", на заведения, ресторанти и дискотеки по Северното Черноморие. Осем години по-късно, през 2003 г., основава Българската партия на справедливостта. След три месеца участва в местните избори и

печели две места в общинския съвет

на Варна. В името на публичността започва да издава седмичен вестник "167 часа Варна". През същата година нашумява и с участието си във "ВИП Брадър".

След излизането от риалитито обаче започнали и проблемите му. През 2008 г. срещу него е проведена специализирана акция заради образувано досъдебно производство за склоняване към проституция, свързана с трафик на хора, с цел получаване на облаги от тази дейност. Данов изтърпява ефективно 2 години и половина от 3-годишната си присъда. През ноември 2010 г. е условно предсрочно освободен.

Няколко месеца преди той да почине, си отиде и една от звездите, изгряла в първия сезон на "Биг Брадър" - Светлан Шевров – Гроши. Той стана и първият изгонен от шоуто, защото с приятеля си Найден се напиха и изпотрошиха къщата.

Според близките му Гроши сам е сложил край на живота си на 12 август 2023 г., само на 51-годишна възраст. "Лек път! Пак ще повилнеем някога. Съжалявам...", написа Найден Найденов - Нед, с когото бяха неразделни приятели в шоуто и запазиха отношенията си през следващите години. Близки на Гроши разкриха, че през последните месеци той бил в депресия и състоянието му на моменти се влошавало.

На няколко пъти дори предупреждавал, че ще се самоубие

"Сега ще се прострелям в черепа! Сбогом!" и "Малко остана" написал Светлан Шевров дни преди да сложи край на живота си. Публикациите преди това също били много мрачни, свързани със смъртта.

Още по-млад от него си отиде и актьорът Христо Живков. Той бе един от легендарните участници във "ВИП Брадър" през 2016 г. Добива популярност в италианския филм "Занаятът на оръжията" в ролята на Джовани де Медичи. В "Страстите Христови" на Мел Гибсън се превъплъщава в Йоан Богослов, а през 2006 г. играе в италиански телевизионен сериал.

Малко след като навършва 48 г., Живков издъхнал на 31 март 2023 г. в Лос Анджелис. През последните месеци от живота си се борел с рак. А близка приятелка на семейството му описа във фейсбук как не е успяла да го види за последно.

"Миналата нощ в Санта Моника. 21,55 часа. Качвах се в асансьора на болницата, на няколко секунди от стаята му, когато неговата посветена и изумителна жена ми изпрати съобщение: "Той ни напусна" – посочва тя. - Напусна ни със същата елегантност, с която изживя живота си. Погледнах към неговата красива обвивка, хванах неговата прекрасна ръка, която все още беше топла, усетих, че той ни се усмихва отгоре. Той беше съвършен. Без съмнение той бе единственото човешко същество до този момент, което никога не е лъгало. Той живееше без его, с достойнство, скромност и чистота на душата. Той беше велик, прекалено мил и добър, за да е част от нашия мръсен, гнусен свят. Неговият невероятен талант като италиано-български актьор и режисьор, най-известен в САЩ с ролята си в "Страстите Христови", беше огромен... Светът загуби един от най-добрите си герои. Липсваш ми, Христо. Много ми липсваш. Почивай в мир, приятелю мой."

Подобни думи бяха изписани и за емблемата на "малките хора" Георги Софкин, който също

се прочу с участието си във "ВИП Брадър"

през 2016 г. Той напусна шоуто по собствено желание, защото съквартирантите му постоянно му правеха забележки. В последните години от живота си той бе бездомник и се бореше със зависимостта си към алкохола. Почина на 63 г. на 2 ноември 2022 г. от тежка черепно-мозъчна травма. Няколко дни по-рано той е бил намерен паднал на тротоар на старозагорска улица, след което е откаран по спешност в болница. Бил в кома, от която не успял да се събуди.

Друг починал участник от "ВИП Брадър" 2016 г. е тв водещият Радослав Кавалджиев – Роро. Малко след края на предаването той отишъл на екзотична почивка в Бали. След като се прибрал у нас, се почувствал зле и няколко поредни дни бил с висока температура. Постъпил по спешност във ВМА, където лекарите установили, че е покосен от мистериозна инфекция, причинена от микроб от острова. Роро издъхнал внезапно само на 41 г. заради тежка дихателна недостатъчност.

През същата година си отиде и писателят Любомир Милчев – Денди, който стана още по-известен след участието си в първия сезон на "ВИП Брадър", излъчен през 2006 г.

В къщата тогава влиза и твводещият Дим Дуков, който почина още през 2012 г. след усложнения от перитонит.

Към тази прокоба някои хора причисляват и смъртта на легендарния актьор Иван Ласкин, който издъхна на 6 януари 2019 г. Той също е свързан с шоуто, защото влезе във "ВИП Брадър" 4 през 2012 г. като специален гост. Този сезон ще се запомни с участието на първата голяма световна звезда - Памела Андерсън.

Една от най-шокиращите загуби

обаче беше тази на Мирослав Георгиев, който бе победител във втория сезон на "Биг Брадър". Според Ники Кънчев мъжът си отишъл на 40-годишна възраст.

Интересното е, че тази черна тенденция не важи за жените, живели в къщата. Няколко от тях станаха известни именно след участието си в риалитиформата.

Една от тях е Светлозара Трендафилова – Зара, която бе участник още в първия сезон на "БигБрадър". Тогава тя се прочу със скандалното си сексапилно поведение в къщата, тъй като имаше романтични взаимоотношения с Найден Тодоров и с Мариела Киселкова – Мел, на която се оказа под завивките.

Зара вероятно отдавна е загърбила палавото си минало, защото в момента живее в Дубай, където е фитнес модел и гуру. Там тя продава тренировъчнии хранителни програми. Запален фен е на йогата и изглежда повече от перфектно.

Преди няколко месеца тя роди първото си дете от ръгбиста Макс Лахиф, който е вторият ѝ съпруг. През 2016 г. брюнетката се омъжи за австралийския спортист Ерик Уотсън, но бракът им не продължи дълго. Зара имаше връзка и с покойния бизнесмен Христо Сираков, известен с псевдонима Стоте манекенки. След раздялата си те запазиха добри отношения.

Другият пример за просперитет след къщата е Светлана Гущерова, която бе във "ВИП Брадър" 2015 г. До този момент тя бе известна като модел и плеймейтка. Две години след участието си тя започна връзката си с бизнесмена Християн Гущеров, с когото вдигнаха сватба през 2018 г., а днес вече имат 4 деца.

Светлана

бързо се превърна в примерна съпруга,

като от няколко години развива модна линия за пижами и не обича да дава интервюта.

Една от най-разпознаваемите участнички, която успя да запази славата си и да я надгради, е Зейнеб Маджурова. Тя влиза в първия сезон на "БигБрадър" през 2004 г., като след излизането си се впуска в светската журналистика. Има над 15 г. телевизионен опит като репортер и водещ на магазинни предавания. Постепенно става едно от най-разпознаваемите лица от екрана, като за кратко беше ко-водеща на Гала в "На кафе" и разви успешна кариера на инфлуенсър. По-късно през октомври 2021 г. Зейнеб Маджурова се присъедини към екипа на "Тази сутрин" като лице на новия развлекателен сегмент на предаването по Би Ти Ви. Там тя представяше авторската си лайфстайл рубрика с актуални новини, свързани със светския и културния живот по света и в България, ексклузивни интервюта с наши и международни звезди и популярни личности от сферата на културата, изкуството и спорта.

В момента Зейнеб е отдадената на професията "майка", тъй като през 2022 г. роди близначки, като с мъжа си Стоян Балевски имат и още една по-голяма дъщеря.

Със сигурност нейната история е пример за израстването на една млада дама, влязла в "Биг Брадър", като феновете на предаването се надяват тази щастлива съдба да преследва всички участници в къщата. Въпреки това все повече се засилват съмненията, че над шоуто тегне черна прокоба.

Какво ще ни поднесе новият сезон на риалитито, предстои да видим...

Източник: 24 часа

#"Биг Брадър" #проклятие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от In Memoriam
Последно от In Memoriam

Всички новини от In Memoriam »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници