„Малко вероятно е да е в гората“: Какво се знае за издирването на Ивана

„Малко вероятно е да е в гората“: Какво се знае за издирването на Ивана

Фейсбук

A A+ A++ A

Шести ден няма следа от 17-годишното момиче от Дупница. Ивана Георгиева е в неизвестност от миналия четвъртък. Полиция и доброволци издирват момичето, в акцията са ангажирани кучета, термокамери и дронове.

От началото на акцията, те са обходили над 600 декара площ.

В акцията се включиха служителите от горското стопанство, които обхождат едни от най-трудните райони в покрайнините

„В издирването сме още петък. Наши екипи участваме с високопроходима техника главно в по-тежки терени и се надяваме да имаме резултат. Терените, които познаваме се обхождат щателно, вили, къщи, местности в покрайнините на Дупница“, каза Атанас Диманков, директор на горското стопанство.

По думите му липсва достатъчно информация за изчезналата Ивана.

„Там където последно са видели момичето навсякъде претърсвахме. Разговаряме с наши контрагенти, които работят в този район за следи и информация, но е много оскъдно. Причините може да са много. Малко вероятно е да е в гората. Сезонът е такъв, че не може да издържи при положение, че е леко облечено и няма подходящи екипировки. От това, което знам и чух за момичето е, че се е движило в градската част. Нямаме основни следи, които да ни насочват. Надеждата винаги е последна“, разказа старши лесничей Велимир Иванов.

Притеснени са и преподавателите на момичето, които вчера обясниха пред bTV, че тя е имала проблеми, но не е била тормозена от съучениците си.

Майка ѝ пък била викана многократно в училището, включително в деня на изчезването ѝ.

Междувременно от полицията поискаха съдействие и от съседни областни дирекции на МВР за установяване на местонахождението на Ивана.

Вчера в късния следобед в профил в социалните мрежи, за който се твърди, че е на Ивана беше сменена профилната снимка. Малко по-късно в друг профил в друга социална мрежа снимката също беше сменена със същата.

Все още не е ясно дали Ивана има достъп до този профил и дали някой друг има. Сигналът е подаден в полицията и се работи по случая.

#полиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници