Денков за коалиционното споразумение: Добро начало на истинските преговори

Денков за коалиционното споразумение: Добро начало на истинските преговори

gov.bg

A A+ A++ A

Нямах време да прочета документа, но е хубаво, че имаме предложен документ на масата. Това е добро начало на истинските преговори между двете страни в тази дискусия. Това заяви премиерът Николай Денков в отговор на журналистически въпрос относно предложения по-рано днес проект на коалиционно споразумение, предаде репортер на “Фокус".

“За нас е ключово да се дефинира как ще продължат реформите, така че да сме сигурни, че управленската програма ще бъде направена по начин, който ще бъде убедителен за обществото и ще постави нови стандарти на управление на правосъдна система, антикорупционна комисия, регулатори", заяви Денков.

Той коментира, че анализът на министрите ще стане публичен, когато “всичко е поставено на масата".

Мария Габриел отказа да коментира колко министри трябва да имат съответно ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ в кабинета след ротацията. Тя каза, че е било много важно да се направи анализ на работата на министрите.

"За нас е важно "какво", а "какво" означава - много ясна посока, много ясни реформи, много ясни принципи, много ясен механизъм на работа. След това "как" - това ще продължим да го обсъждаме, и чак след това ще дойде въпросът за позициите", заяви Габриел.

#Николай Денков #ГЕРБ #Споразумението

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници