Facebook: Технически проблем доведе до срива

Facebook: Технически проблем доведе до срива

canva

A A+ A++ A

"По-рано днес технически проблем доведе до затруднен достъп на хората до някои от нашите услуги. Разрешихме проблема... за всички, които бяха засегнати", заяви говорителят на Meta Анди Стоун в публикация в Х, без да уточнява проблема. От компанията уточниха, че не е имало изтичане на данни на техните потребители, уточни АФП.

Съветът за национална сигурност към Белия дом следи инцидента и засега не знае за конкретна злонамерена кибердейност, заяви негов говорител.

Според уебсайта за проследяване на прекъсванията Downdetector.com в пика на прекъсването е имало повече от 550 000 съобщения за прекъсвания във Facebook и около 92 000 в Instagram.

Facebook и Instagram бяха възстановени във вторник след повече от двучасово прекъсване, причинено от технически проблем и засегнало стотици хиляди потребители в световен мащаб.

Прекъсванията започнаха около 15 часа GMT, като много потребители заявиха в конкурентната социална медия Х, че са били изхвърлени от Facebook и Instagram и не са могли да влязат в тях.

#"Фейсбук"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници