"Ще ти разбия устата“: Учителка тормози първокласници?

"Ще ти разбия устата“: Учителка тормози първокласници?

Btv

A A+ A++ A

Сигнал за скандално поведение на учител в час. Случаят е от начално училище „Св. св. Кирил и Методий“ в град Оряхово.

Родители на първокласник изпратиха запис до bTV, на който се чуват обидни квалификации, викове и грубо отношение към децата от страна на тяхната класна ръководителка. Категорични са, че реакциите ѝ са недопустими и настояват за намеса на отговорните институции.

Родителите, изпратили видеото, първо забелязали, че детето им се променя в негативен план – то постепенно започнало да се затваряло в себе си. Ето защо решили да проверят какво се случва, тъй като в класната стая на първокласниците нямало камера

На 19 февруари родителите предоставили записа с обидните квалификации на директорката. Срещнали се с нея в неформална среда – в дома на директорката. Тя им обещала да вземе мерки, но след това последвали заплахи към родителите, че ще бъдат съдени, защото записите са незаконни.

„Безобразни сте, да не казвам отвратителни… При теб неудобство няма – ти си опериран от срам. Ти срам нямаш никакъв. Как от по-голя ще извадиш по-малко, ма. Кое не разбра, ма? Вие глави имате ли, ма? Вие безмозъчни ли сте? Аз ще ти разбия устата…“, се чува във записа.

„Детето ни започна да се прибира от училище без настроение, с главоболие и болки в стомаха. Промени си поведението – спря да споделя каквото и да било с нас. Решихме да го заведен на психолог, чието мнение е, че детето е подложено на тормоз“, обясни Ангел Маринов, който предостави записа на bTV.

Той пита дали тази учителка си дава сметка за вредите, които нанася на тези малки деца, както и че те могат да отключат някакво заболяване. Според него децата са били тормозени и физически, не само вербално.

„Всичките обиди, които учителката изрича срещу 7-годишни децата, са ненормални. Това е началото на тяхното обучение. Какво ще правим с тези деца оттук нататък? Защо всички деца спират да споделят с родителите си? Защото в училище им е казано да не казват нищо на родителите си“, каза майката на тормозеното дете Стела Манчева.

Учителката е обидена от случилото се, но е изпратила няколко души, които да я защитят. Според тях записът може да е манипулиран и те не вярват на нег

В позицията на директорката на училището – Силвия Маринова, се подчертава, че Албена Георгиева има дълъг педагогически стаж и е уважават учител. Тя подчертава също така, че учениците ѝ винаги са имали високи учебни резултати.

#училище

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници