Изчезналата Ивана от Дупница е извън страната?

Изчезналата Ивана от Дупница е извън страната?

фейсбук

A A+ A++ A

„Предполагам, че полицията е стигнала до извода, че Ивана е извън страната. По тази версия се работи от самото начало“. Това каза пред bTV кметът на Дупница Първан Дангов във връзка с прекратеното издирване на терен на 17-годишното момиче.Той уточни, че все още няма официална информация от МВР.

Ивана Георгиева е в неизвестност от 22 февруари, когато родителите ѝ съобщиха в полицията в града, че не се е прибрала. Няколко дни по-късно тя беше обявена за общодържавно издирване.
В деня на изчезването момичето е оставило телефона и раницата си в училището и е напуснало сградата.

Родителите на тийнейджърката обявиха, че тя е тормозена в училище, а кметът Дангов назначи проверка. От учебното заведение категорично отрекоха да е упражняван тормоз над Ивана.

Стана ясно също, че и преди година момичето е бягало от вкъщи.

Няколко дни след изчезването на тийнейджърката бяха сменени профилните ѝ снимки в социалните мрежи. Появиха се и реакции на коментари от нейния профил.

За работата на терен е бил ангажиран значителен кадрови ресурс на МВР – няколко хиляди полицаи, жандармеристи, пожарникари, ресурс на Горското стопанство, планински спасители, уточниха от полицията в Кюстендил.

В първите седем дни в работата на терен активно се включиха и доброволци, пребродена беше огромна територия въпреки лошите метеорологични условия, напомниха от МВР.

По случая е образувано досъдебно производство, а действията се осъществяват под надзора на прокуратурата.

#полиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници