Сънищата в нощта преди Задушница са пророчески

Сънищата в нощта преди Задушница са пророчески

Pixabay

A A+ A++ A

На 9 март е Голяма задушница. Тя е и първата за тази годината. В събота според православните вярвания ще отдадем почит към починалите. На този ден хората правят помен на гробовете на своите починали близки и се молят за благополучието на техните души, както и самото име на този ден подсказва.

Следователно, това което се случва в нощта преди Задушница, може да има специално значение, като ни предупреждава за събития или предизвикателства, свързани с почитта към починалите и нашето духовно състояние.

Според традиционните вярвания на съновниците, истински пророчески сънища се случват два пъти в седмицата - веднъж в нощта на понеделник срещу вторник и веднъж в петък срещу събота. Така, преди Задушница, се счита, че има възможност за пророчески сън. Какъв е смисълът на такъв сън?

Тъй като този ден ни свързва духовно с починалите близки, е вероятно сън, сънуван в този период, да носи специално значение - може да бъде поредица от съобщения от починал близък. Това може да бъде свързано със значими събития или решения, пред които сме изправени.

Тълкуването на такива сънища, които считаме за пророчески и имат голямо значение за бъдещето ни, е изкуство, което изисква опит, разбиране и интуиция. Ако се нуждаете от помощ в разбирането на сложен случай, можете да се обърнете към съновник.

Връзката, която се установява през сънищата с невидимия свят, е вълнуващо преживяване, което ни пренася в спомените за хора, които вече не са с нас. В този смисъл, сънуването през периода на Задушница може да се счита за дар от съдбата.

На Месопустна задушница е прието за помена да се приготвя "коливо" – варено, подсладено жито. Българската традиция включва и хляб и вино. Поменът се прави на гроба, в църква или у дома.

#задушница #сънища

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници