Google работи по отворена алтернатива на Apple AirPlay

Google работи по отворена алтернатива на Apple AirPlay
A A+ A++ A

През последните години Google упорито се опитва да заеме позиции на пазари, които не бихме нарекли точно традиционни за компанията, но борбата е жестока и Google продължава да не се отказва въпреки спорните резултати. Според информация на GigaOm този път компанията работи по алтернатива на протокола AirPlay на Apple, но разбира се, за Android.

От GigaOm цитират Тимбо Драйсън, продуктов мениджър в Google, който споделя, че визията на компанията е да разработи отворена технология, която ще позволи лесно и безпроблемно прехвърляне на съдържание към най-различни устройства от телефоните с Android. Всъщност първата стъпка вече е направена с новата версия на приложението на YouTube за Android, което ви позволява да изпращате видеото директно към Google TV.

Фактът, че Google се опитва за пореден път да се конкурира с Apple, не е толкова изненадващ, но е любопитно как компанията вижда имплементацията на конкурентната услуга. Според Драйсън технологията, която Google подготвя, ще е по-привлекателна за потребителите и с възможността за пренос на данни в двете посоки, а не само от телефона към периферни устройства.

Засега не става ясно кога можем да очакваме поне демо версия на новата разработка, но при наличието на все повече услуги на пазара, които предлагат възможност за работа с втори екран или пък безжичното прехвърляне на съдържание към други устройства, едва ли от Google могат да си позволят да се забавят твърде дълго.

http://gigaom.com/video/google-open-airplay-alternative/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници