Работещите в „Монтажи“ – Перник, получиха заплати, няма да протестират

A A+ A++ A

Работещите в „Монтажи“ ЕАД – клон Перник, получиха дължимите от централата на предприятието суми и няма да провеждат протести, съобщиха от КНСБ.

След протеста на работниците и служителите от „Монтажи“ – Перник, организиран от структурата на КНСБ на 15 ноември, бе преведен и остатъкът в размер на 60 хил. лв. от дължимите от централата на предприятието суми, предаде Информационна агенция „Фокус“.

Средствата, които изпълнителният директор на „Монтажи“ ЕАД Станислав Станев нареди по сметката на клона в Перник вечерта в сряда, вече са по сметките на работниците и служителите. Парите ще обезпечат заплатите им за месеците август, септември и октомври.

Затова синдикалната организация на КНСБ в „Монтажи“ – Перник, заяви, че няма да бъдат предприети планираните протестни митинги пред Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Синдикалната структура и персоналът на „Монтажи“ настояват заработените суми на стойност 220 хил. лв. за изграждането на автомагистрала „Тракия“ през 2011 г. и строително-монтажните работи на стойност 368 хил. лв. за изграждането на първа, втора, трета и четвърта метростанция през 2012 г. да бъдат преведени незабавно по сметките на клон Перник.

Това ще създаде финансова стабилност на фирмата и е предпоставка за социален мир до приватизацията на дружеството и по време на коледните и новогодишните празници, посочват от синдиката

#протест #заплати #КНСБ #Перник #„Монтажи“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници