Патриарх Неофит е в критично състояние? Синодът: Не е вярно!

Патриарх Неофит е в критично състояние? Синодът: Не е вярно!
A A+ A++ A

Негово Светейшество българският патриарх и Софийски митрополит Неофит е в тежко и дори критично състояние, съобщи "Фокус", позовавайки се на свои източници.

В социалните мрежи се появиха дор информации, че вече е починал, но от Българската патриаршия отрекоха това.

Главата на Българската православна църква патриарх Неофит е жив и контактен. Не е вярна информацията, която се разпространява в някои групи във Фейсбук , касаеща здравословното му състояние.

"Но да се молим за здравето и живота му", казаха пред Епицентър. бг източници от Светия Синод в 20.32 часа.

Митрополити са гневни на "зловредните" слухове, които някои "недоброжелатели" разнасят из средите на свещениците у нас.

Лекарите се грижат за възстановяването на патриарха, но достъпът до него е ограничен заради наличието на различни вируси. Специални грижи за него полага анестезиологът от ВМА проф. Петров.

От Светия Синод единствено митрополит Киприян има неограничен достъп до Негово Светейшество. Вчера при патриарха е бил и митрополит Герасим, които са го информирали за проблемите в Сливенската митрополия, съобщиха за Епицентър.бг от Синода.

Припомняме, в края на ноември Негово Светейшество Неофит Патриарх Български и митрополит Софийски бе приет във Военномедицинската академия (ВМА) заради белодробно заболяване. "Призоваваме клира и верния боголюбив народ всесърдечно да се молят за бързото оздравяване и възстановяване на Първосветителя на Родната ни Църква, както и да се приема за достоверна единствено информацията, обявена от Светия синод на Българската православна църква (БПЦ)", се казваше тогава в съобщението.

#Негово Светейшество Българският патриарх Неофит

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници