7 неща, които не бива да купувате онлайн

7 неща, които не бива да купувате онлайн

canva

A A+ A++ A

Пазаруването онлайн отдавна не е екзотика — можете дори да си купите апартамент, без да излизате от дома си. Но възможността да купувате онлайн трябва да се използва разумно, за да не съжалявате, когато поръчката пристигне.

Препоръчваме ви да купувате следните 7 артикула само след като сте се запознали "лично" с тях.

Ароматни свещи и парфюми
Пределно ни е ясно, че ароматите са доста труден продукт, който можеш да харесаш онлайн. Объркванията с тях не са никак редки. Дори и да поръчаме неподходящ аромат свещ, винаги можем да я подарим на близък човек, на който мириса му допада. Но трябва да внимаваме с парфюмите — на пазарите много фалшификати на подозрително привлекателна цена. Всичко, което има ясно изразен аромат, е по-добре първо да оцените лично. В противен случай може да се окаже, че "свежестта на дъжда" мирише на изгнила окосена трева.

Домакински уреди
Големите домакински уреди са сериозна покупка, която при подходящи обстоятелства ще ви служи повече от година. Преди да платите солидна сума за уред, който сте видели в интернет, запознайте се с него лично: така хладилникът ви няма да ви разочарова с грешен цвят повърхност или шума, който издава; телевизорът - с избледнелия си екран и ужасния звук; или съдомиялната машина - с твърде малкия за семейството ви капацитет.

Матрак
Неслучайно повечето магазини дават възможност на клиентите да легнат върху потенциалната покупка — качеството на матрака без преувеличение определя качеството на живота. От него, наред с други неща, зависи дали ще се сдобиете с така необходимата почивка.

Възглавница
Колкото и примамливо да е описанието на възглавницата, само чрез личен опит ще разберете дали даден модел е подходящ за вас. А и често е необходимо повече от една нощ, за да свикнете с нея. Затова най-малкото, което можете да направите, е да подържите възглавницата в ръцете си, преди да я купите. Да разчитате на характеристиките на продавача е съмнително решение.

Цветя
Тази точка се отнася както за букетите, така и за стайните цветя. Без значение колко отзиви сте прочели, едно живо растение може да се различава значително от своя събрат на снимката. Недобросъвестните фирми за доставка на букети обичат да се позовават на малко забележимите предупреждения на уебсайта — 100% съвпадение не е гарантирано, а понякога дори могат да променят цветовата гама на композицията. Препоръчваме да изискате снимки на готовия букет преди изпращането до получателя или още по-добре — да изберете растенията лично.

Мека мебел
Трудно е да се съди за комфорта по външния вид. За да сте сигурни, че меката мебел изпълнява функцията си, а не е просто обект на декорация, личните тестове е по-добре да не бъдат пренебрегвани. Оценете атрактивните модели както в сгънат, така и в разгънат вид, инспектирайте пространството за съхранение. Задължително обърнете внимание на задната страна — в случай че тя ще бъде на видно място, а не опряна в стена. Само по този начин ще можете да вземете информирано решение за покупката си.

Прибори
Необходимо е добре да се замислим за последния път, когато сте сменяли приборите си, за да осъзнаем, че ги сменяме много рядко. За мнозина това е буквално покупка за цял живот. Макар че вилиците, лъжиците и ножовете изпълняват сходни функции, нюансите във формата, материала и размера променят възприятията драстично. Препоръчваме преди покупка да вземете приборите в ръцете си и да оцените не само тяхното качество, но и теглото им и колко лесно могат да се почистват.


#онлайн

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници