Кирил Петков загатна какви са пробойните в преговорите с ГЕРБ-СДС

Кирил Петков загатна какви са пробойните в преговорите с ГЕРБ-СДС

стоп кадър

A A+ A++ A

"Работеща съдебна система, работещи регулатори, и реформирани служби ли се оказа накрая проблемът?", попита във Facebook съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков. Така той коментира думите на ПР-а на ГЕРБ Никола Николов.

Припомняме, че Николов заяви, че още на 17 март са предложили на ПП-ДБ само ротация на акад. Николай Денков и Мария Габриел. "Николай Денков излезе да се моли на ГЕРБ да гласуваме ротация само на него и Мария Габриел. Тези хора или абсолютно нямат връзка с реалността или имат проблем с паметта. Този вариант беше предложен от ГЕРБ още на 17 март, но беше отхвърлен от ПП-ДБ", написа пиариът в социалните мрежи.

"Разговорът" в социалните мрежи започна, след като вчера (24 март) Мария Габриел от ГЕРБ обяви, че ще оттегли кандидатурата си за министър-председател.

"Имаше разговори и през последните три дни. ГЕРБ направи жест и отстъпи. Вместо това да бъде оценено, постъпи ново искане. В момента, в който дадохме заявка, че можем да отстъпим за Министерство на отбраната и енергетиката, беше поискана смяна и в Министерство на вътрешните работи. Затова казваме "не". "Не" на постоянните нови условия", заяви Габриел в неделя.

Министър-председателят в оставка акад. Николай Денков пък направи извънредно обръщение. На него той заяви, че обещанията трябва да се спазват и се обърна към ръководството на ГЕРБ-СДС с призив да гласуват правителство с премиер и външен министър Мария Габриел.

Кирил Петков качи откъс от медийна публикация, в която се уточнява, че изводът на Николов е неточен, тъй като имало разлика между предложенията на Мария Габриел от 17 март и на Николай Денков от 24 март:

"Габриел изрично посочва, че не следва да се подписва споразумение за реформи между двете формации. Николай Денков пък казва на ГЕРБ: "Вместо да хвърлят държавата в хаос, да подпишем споразумението и да гласуваме с министър-председател и външен министър Мария Габриел, без да променяме състава на Министерския съвет".

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня

#Кирил Петков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници